Ledarna Skogs- och Träindustrin, STI

Ledarna Skogs- och Träindustrin är en förening för bransch- och avtalsbevakning inom delbranscherna massa/papper, sågverk, trä/möbel och stoppmöbel. Vi arbetar för hållbart ledarskap.

Vår förening följer vad som händer i branschen och försöker påverka utvecklingen av chefsrollen i en riktning som gynnar våra medlemmar. Detta gör vi genom att arbeta med våra avtal i våra branscher och ett långsiktigt hållbart ledarskap.

Våra huvudfrågor:

Hållbart ledarskap för våra medlemmar

Föreningen har som mål att tillsammans med företagen, utveckla chefernas vardag mot ett hållbart och långsiktigt ledarskap. Att du som chef kan utvecklas i din roll och vill ha ett långt hållbart arbetsliv som chef.

Ledaravtal för Ledarna inom Skogs och Träindustrin

Att vi har en bra tillämpning av det centrala avtalet, som gör att din prestation och ledarskap värderas på rätt sätt och ger dig en utveckling både i lön och kompetensmässigt. 

Branschbevakning inom våra branscher

Ledarna bedriver en branschbevakning inom många områden och du kan genom att besöka sidan för branschbevakning och ta del av de senaste nyheterna inom just skogs- och träindustrin.

Erfarenhetsutbyte och föreningsdemokrati.

Föreningen har medlemmar över hela Sverige och genom att ha bra företrädare på våra arbetsplatser, så når vi ut till dig som medlem. Våra förträdare träffar dig på arbetsplatsen och tar med dina frågor tillbaka till föreningen. Föreningens demokrati går genom våra företrädare som möts i våra stämmor eller nätverksträffar. Du som medlem är alltid välkommen att påverka föreningen och tveka inte att kontakta oss.

Vår vision: Vi arbetar för hållbart ledarskap.

Så välj en förening som bevakar och påverkar åt dig i din vardag!

Välkommen till STI!

Ordförande Anders Grahn

 

Uppdaterat: 2017-05-29

Verksamhetsplan 2017

Under 2017 kommer en rad aktiviter att ske inom föreningen Ledarna Skogs- och Träindustrin. Läs mer »

God jul och gott nytt år

Ledarna inom Skogs- och Träindustrin har 2016 valt att skänka en gåva till UNHCR, som kämpar för flyktingars rättigheter och ger människor på flykt en bättre framtid.

Varför chefen blev chef

Oavsett vem du frågar, har de åsikter om chefen – en person som alla möter och har en relation till. Var åttonde anställd i Sverige är chef. Många uppskattar sin chef medan andra anser att livet vore bättre utan. Läs hela krönikan ur tidningen Sirius här.

Träfiber 2016

Detta är ett nätverk där vi bjuder in våra företrädare inom Skogs & Träindustrin till information och diskussioner om aktuella ämnen. Läs mer »

Säkerhetsvisaren

Testa Säkerhesvisaren, ett webbaserat verkyg för att förbättra säkerhetskulturen på din arbetsplats. Läs mer »
 

Sirius

Skogsindustrins råd för industriell utveckling i samverkan, arbetar med olika teman kring arbetsmiljö; Ledarkonferenser, tidningen Sirius och kampanjen Smart & Säkert (temablad). Läs mer »
 

TAK

Ledarna ingår i TAK, Träindustrins ArbetsmiljöKommitté, som bland annat ger ut informationsbladet TAKdropp om vad som händer inom branschen.

Bli medlem