2014-05-14

Träfibern 2014 - En höjdare på Höga kusten

Den 24-25 april samlades nätverket för företrädare inom Ledarna inom Skogs & Träindustri för två dagars nätverksträff med temat hållbara chefer.

I Kramfors, närmare bestämt på Höga Kusten ordnades ett nätverksmöte för branschföreningens företrädare. Trettio deltagare fanns på plats. Träffen inleddes med föreningsnyheter och även tillbakablick över det gångna året. Deltagarna kom från nästan hela Sverige och från våra stora yrkesområden, papperbruk och träindustri.

Årets studiebesök gick till det nystartade Box Destilleri i Ådalen. Detta destilleri inriktar sig mot att producera svensk single malt whisky av bättre kvalitet. Vi fick se framställningen av spriten och lagring av den samma. Besöket blev väldigt lyckat och uppskattat av deltagarna.

Dag 2 handlade nästan uteslutande om projektet Hållbara chefer. Deltagarna fick vara med i en workshop tillsammans med avtalsansvariga Annika Hage-Nederström och Leif Nordin. Deltagarna fick med sig verktyg hem till sina egna arbetsplatser för att kunna bedriva ett arbete lokalt kring temat hållbara chefer. Workshopen innehöll bland annat frågor från ett spel om hållbara chefer som kan med fördel användas i chefsgrupper hemma i vardagen. För de som intresserade finns mycket matnyttigt material på hemsidan: www.hållbarachefer.nu

Träfibern avslutades med en visning av Höga kusten-bron och tillhörande bergrum där man kunde se de imponerande infästningarna till brospannen. Omdömena från träffen var väldigt positiva och vi hoppas på fler deltagare till nästa år. Välkomna till Träfiber 2015!

Uppdaterat: 2014-05-15

Bli medlem