2014-08-29

Ordförandebrev 2 2014

Only dead fish follow the stream

Jag hoppas att ni alla har haft en skön sommar med gott om tid för att ladda batterierna inför hösten och vintern.

Våren var full med viktiga händelser för oss, det var kongress, avtackning av gamla styrelsen för Teknik & Motor, Sommarkonferens för styrelsen och planering inför sista aktiviteten innan sommarlovet, Almedalen.

Om ni vill ha mer information om kongressen så hittar ni det på Ledarnas hemsida.

 

I detta ordförandebrev vill jag skriva lite om framtiden.

Hur ser framtidens ledarskap ut? Vad krävs av framtiden ledare? Vilka utmaningar kommer de att få?

När företag söker chefer vill man ha personligheter som är innovativa, flexibla och modiga.

För att Ledarna ska vara attraktiva för kommande chefsgeneration måste vi vara en innovativ, flexibel, modig och nytänkande facklig organisation. Att följa strömmen och göra som alla andra är inte utvecklande och nytänkande, det skapar inte innovation och självständighet. Man måste ibland våga släppa kartan och kompassen för att hitta nya vägar.

Teknik & Motor har aldrig varit rädda för att prova nya vägar, det visar vår historia. Dagens styrelse är inget undantag, vi jobbar hela tiden med siktet inställt framåt. I somras medverkade vi i Ledarnas hus under Almedalsveckan på Gotland. Framtiden var ett hett ämne under denna vecka. Vi gick på många bra föreläsningar, seminarier och möten och vi kommer följa upp dessa under höstens styrelsearbete.

I november är det dags för vår samverkansträff då vi satsar på att fylla stora konferenssalen på M/s Cinderella med mer än 200 chefer.  Jag kan även säga att vi har en mycket bra föreläsare även detta år. Det är en person som har skrivit böcker om hur man blir en vinnarskalle.

 

Vi ses under höstens aktiviteter.

 

Erica Klint Ordförande Teknik & Motor

Text: Erica Klint Uppdaterat: 2014-08-29

Bli medlem