2014-04-09

Utvecklande coaching i Skåne

21-22 mars ordnade Ledarna inom Handeln utbildning i coachande ledarskap. Med Skånes slätter runt husknuten möttes tjugofem deltagare på vackra Flädie Mat- & Vingård för konferens.

DAG 1 - Torsdag 20 mars
Flädie- mat och vingårdDet var en brokig skara ledare från hela landet och med vitt skilda arbetserfarenheter som samlades denna torsdag för att inleda två halvdagars utbildning, nätverkande och samkväm på den rustika mat- och vingården i Flädie, utanför Lund.

Med en delikat lunch i magen drog utbildningen i gång, under ledning av ledarskapsexperten  Kenth Åkerman. I snabbt tempo bygger Kenth under eftermiddagen upp förståelsen för vad coachande ledarskap är och varför det är relevant för dagens ledare och chefer. 

Vidare demonstrerade Kenth hur han själv arbetar genom en live-coaching, med ett verkligt problem som en av de medverkande stod inför. En ögonöppnare som tydliggjorde hur man praktiskt tar tag i och använder sig av en coachande ledarskapsstil för att få andra att prestera bättre.

Efter den första utbildningsdagen samlades alla för att mingla och äta middag. Nätverkandet och diskussionerna var snabbt i gång och det pratades om allt ifrån coachande ledarskap och fackliga frågor till vinodling, hundavel och framför allt den fantastiska maten. Med gott humör var den första dagen till ända och det blev dags att dra sig tillbaka för kvällen.

DAG 2 - Fredag 21 mars
Kurs Ledarna inom HandelnEfter en stadig frukost drog Kenth Åkerman i gång den andra dagen av utbildningen i samma höga tempo. En dag som kom att fokusera på att alla skulle få prova på att coacha själva och reflektera över sin situation i allmänhet och hur coachingen skulle kunna hjälpa de medverkande framåt i synnerhet.

Efter två halvdagar med en ögonöppnande utbildning avslutades det hela med en utomordentlig lunch och fortsatta diskussioner om allt mellan himmel och jord. En efter en begav de 25 ledarna sig nu i väg för att utveckla sitt coachande ledarskap i praktiken. Lite visare och med ett gäng nya bekantskaper och kontakter.

Några röster om dagarna i Flädie: "Två dagar i Skåne med fantastiska männsikor och mycket givande föreläsning gav mig positivt flow hela helgen. Tusen tack!"


"Ett otroligt inspirerande dygn och många trevliga människor som vi lärt känna på kort tid! Kenth gjorde ett super jobb och gav oss alla en vitaminkick av stort värde."

Är ni mer intresserade av Kenth Åkerman gå in på: kenthakerman.com

Uppdaterat: 2014-04-22

Bli medlem