2014-12-02

Referensgruppen

Här kan du läsa vad vår nybildade referensgrupp sysslar med för närvarande

Löneprocessen

Vi inom Livsmedelsindustrin har börjat arbeta i en referensgrupp med våra löneprocesser. Med vår avtalsansvarige Annika Hage Nederström har vi startat arbetet och lagt upp riktlinjerna för hur vi sk arbeta och till vilket syfte. Det är fem livsmedelsföretag representerade, HK Scan, Unilever, Cloetta, Pågen och Göteborgs Kex (Orkla).

Syfte

Syftet med referensgruppen är att medlemmar under längre tid har upplevt att tillämpning ute på företagen blir allt sämre. Nu är rätt tid att flytta fram positionerna. Efter att föreningen haft en workshop med företrädare så finns det energi att jobba med frågan.

Mål

Målet är att få ett omskrivet ledaravtal som uppfattas mer tillgängligt för både medlemmar och arbetsgivare.

Vi kommer att köra en timmas Workshops på de medverkande företagen. Därefter kommer i början av året att ordnas Workshops igen för att ytterligare fånga medlemmarnas inspel till Ledaravtalet.

Vi kommer löpande att här på hemsidan återge vad som händer i vårt arbete med Ledaravtalet.

Text: Uppdaterat: 2015-10-19

Ledaravtalets tillämpning i praktiken

Skriften "Ledaravtalets tillämpning i praktiken" är framtagen av Ledarna och Livsmedelsföretagen. Skriften ger lokala parter, det vill säga företag och Ledarnas lokala företrädare, ett underlag för att tillämpa Ledaravtalet i praktiken.

Skrift: Ledaravtalets tillämpning i praktiken

Till skriften finns tre bilagor: