Om Katarina Malé Carlsson

Tre frågor till Katarina
1. 
Berätta lite om din bakgrund!
2. 
Vilken fråga brinner du för?
3. 
Vilka fördelar ser du med att vara med i föreningen Ledarna inom Vård & Omsorg?

 

1. Jag arbetar i Göteborgs stadsdelsförvaltning, Västra Göteborg som enhetschef inom äldreomsorgen.

Jag är i grunden sjuksköterska/distriktssköterska med flera påbyggnadsutbildningar inom ledarskap och konflikthantering. Har förutom tidigt arbeteb som distriktssköterska arbetat över 20 år som ledare inom vården, i både kommunal och landstingsregi. Jag har också haft möjlighet att arbeta särskilt med jämställdhet i Göteborg, i mitt fall rätten till heltidsarbete för alla.

Jag är gift och bor i Onsala. Vuxna barn och bonusbarn, alla utflugna,  bedårande barnbarn som får en del av min fritid. 

Sedan december 2005 är jag aktiv inom Ledarna, sedan 2011 som ordförande i Ledarna inom Vård och Omsorg.
Idag arbetar vi i en hårt pressad sektor så vardagen är inte alltid rolig men mitt motto är att alla chefer skall känna lust att gå till arbetet. Därför är det viktigt för mig att visa att man som chef arbetar aktivt med frågor som jämställdhet, lika förutsättningar, hållbar miljö och inte minst att arbetet och fritid skall harmonisera så att även livspusslet kan fungera för alla. Jag arbetar gärna efter principen att samförstånd och samarbete ger möjligheter. Detta tycker jag också i mångt och mycket att Ledarna har lyckats med och fortsätter arbeta aktivt med.

2 och 3. Några av mina hjärtefrågor som jag tror vi kan hjälpas åt att arbeta med är hur blir jag/hur fortsätter jag vara en bra ledare i en politiskt styrd organisation? Vilket stöd behöver jag? Är chefsuppdraget tydligt? Vad är fri tid och vad är arbetstid?

Jag ser ledarskapet som en triangel där de tre hörnstenarna bygger på:
1. Verksamhetens mål, politiska ställningstagande, strategier, visioner med mera
2. Samhället, omvärlden, lagstiftningar, hållbar utveckling, mångfald med mera
3. Brukarna och deras förväntningar på förhållningssätt, vård/omsorg, kvalité, tid med mera

Är det inte balans i denna triangels sidor får vi ett ledarskap i obalans som kan leda till utbrändhet, likgiltighet, negativ medial uppmärksamhet, många chefsbyten - ja listan kan göras lång. Vi måste ta vara på och lyfta fram det goda ledarskapet, sprida goda exempel och bilda opinion. Vi måste hjälpas åt att skapa en samhällsdebatt där vi diskuterar det hållbara och professionella ledarskapet, där inovation och kreativitet får frodas.

Text: Uppdaterat: 2016-06-04

Bli medlem