2014-11-07

Cristina Forssander 2014 års eldsjäl i Svealand

Idag offentliggjorde juryn för det prestigefulla Visa vägen-priset vem som är regional vinnare i kategorin Årets eldsjäl. Bland de många nominerade i Svealand utsågs Cristina Forssander, chef för arbetsmarknadsenheten i Trosa kommun och ledamot i styrelsen för Ledarna inom Vård & Omsorg, till vinnare.

Visa vägen-priset  delas ut till den eldsjäl och den arbetsgivare som gjort mest för att  öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning.

På fredagseftermiddagen överraskades Cristina Forssander under ett möte i Stockholm. Mitt i mötet stormade delar av Visa vägen-juryn in i  lokalen med blommor, diplom och tårta. Som regional vinnare är Cristina en av tre som har chans att vinna det nationella Visa vägen-priset på Visa vägen-galan i Stockholm den 19 november.

– Vi vill rikta ett stort grattis till Cristina! Hennes engagemang gör henne till en eldsjäl värdig priset. Nu välkomnar vi henne till Visa vägen-galan i Stockholm den 19 november, där hon inför 800 personer har chansen att vinna det nationella Visa vägen-priset, säger Mats Agurén, ordförande i Visa vägen-juryn.

Cristina tilldelas priset med motiveringen:

"För ett engagemang som gett ringar på vattnet, långt utanför den egna arbetsplatsen.Cristinas målmedvetna arbete har gett stora avtryck i Trosa kommun ­ men hon har också visat vägen och skapat nya förutsättningar för socialt ansvarstagande hos en hel generation chefer."

Ledarnas ordförande Annika Elias kommenterar utnämningen så här:

– Det finns en alldeles särskild sorts chef, en som aldrig ger upp om en medarbetare och som ser möjligheter där andra ser svårigheter och problem. En sådan chef är Cristina Forsander som idag belönats med priset "Visa vägen".

–  Cristina har i sitt chefskap gett förutsättningar för sina medarbetare att bidra till verksamhetens framgång och ta en plats i arbetslivet som annars förnekas många av dem. Jag är stolt och glad över att Cristina är medlem i Ledarna och aktiv i branschföreningen Ledarna inom Vård & Omsorg. Stort grattis till din fina och välförtjänta utmärkelse Christina!

Läs mer hos Visa vägen

Visa vägen är ett pris som Samhall har instiftat. Läs mer om Visa vägen

Uppdaterat: 2015-12-10

Bli medlem