Ledarna inom privat tjänstesektor, LPT

Vi finns för dig som är chef inom den privata tjänstesektorn. Vi arbetar för branschfrågor i medlemmarnas intresse.

Inom Ledarna inom privat tjänstesektor finns chefer som är verksamma inom service och tjänster samt ideella organisationer. Vi är en av Ledarnas större föreningar med över 18 200 medlemmar.

Föreningens medlemmar är chefer inom en rad olika verksamheter som exempelvis bank- finans- och försäkringsverksamhet, IT, Telecom och data, utbildningsområdet, bemanningsbranschen, rese- hotell- och turismbranschen, bevakning, säkerhet och städ samt ideella organisationer.

Som en av tjugotalet fristående föreningar inom Ledarna är det vår uppgift att jobba med branschfrågor i medlemmens intresse. Vi är också den nätverkspunkt som underlättar för din möjlighet att påverka förbundets nutid och framtid. Som medlem i Ledarna inom privat tjänstesektor kan du göra din röst hörd direkt via internet och rösta fram föreningens förtroendevalda.

Lorri Mortensen Mates, ordförande

Uppdaterat: 2017-09-06

Senaste nytt

Utmärkelsen Årets Initiativ 2017 delas ut till en organisation, chef eller arbetsgrupp som genom goda och starka initiativ främjat jobbskapande inom privat tjänstesektor – samtidigt som förändring och förbättring skapats inom temat mångfald. Läs mer om Årets Initiativ »

Artikel i Dagens Industri

Ordförande Lorri Mortenson Mates intervjuas i en artikle i Dagens Industri om LPTs rapport "Integration i praktiken – ett jobb för chefen". Dagens Industri »

På debatt i Dagens Samhälle

Ordförande Lorri Mortensen Mates och Ledarna inom privat tjänstesektor debatterar integrationsfrågor i Dagens Samhälle »

Hur kommer du framåt i din karriärutveckling som chef?

Kom och lyssna på Ulrika Sedell, föreläsare och författare till boken Bortom glastaket. Under en halv dag får du ta del av karriärnycklar som kan leda dig framåt i din chefskarriär. Du får även möjlighet att utbyta erfarenheter med andra chefer. Anmäl dig »

  • 29 september i Stockholm
  • 13 oktober i Göteborg
  • 20 oktober i Växjö

Ledarskap – idag och i framtiden

Är chefsrollen på väg ut och hur ser ledarrollen ut i framtiden? Välkommen till ett intressant seminarium där vi diskutera morgondagens ledarskap och vad som måste göras. Anmäl dig »

  • 21 september i Göteborg
  • 19 oktober i Malmö

LPT på Aftonbladet debatt

Tisdag den 22 juni har Ledarna inom privat tjänstesektor en debattartikel i Aftonbladet. Den bygger på den rapprt som vi släpper i Almedalen den 4 juli. Läs debattartikeln »

Hur kommer du framåt i din karriärutveckling?

Kom och lyssna till Ulrika Sedell, föreläsare och författare till boken Bortom glastaket. Hon beskriver enkelt och pedagogiskt de karriärnycklar som leder framåt i din egen karriär som chef. Under dagen får du också möjlighet att utbyta erfarenheter med andra chefer. Läs mer och anmäl dig »

Inbjudan Ledarskap idag och i framtiden

Är chefsrollen på väg ut? Hur ser ledarrollen ut i framtiden? Vi kommer att diskutera morgondagens ledarskap och vad som måste göras. Läs mer och anmäl dig »

Kolla lönestatistiken för din bransch!

Hitta statistiken för din bransch i Ledarnas chefslönestatistik. Gör Lönekollen »

Bli medlem