2009-08-03

Demokratiskolan del 6

"Hur man skriver mediadokument". VAD man vill framföra är naturligtvis viktigt, men även HUR – vilket sätt man använder och NÄR – att ha timing för sitt framförande. Att fritt få framföra sin åsikt är en del av demokratin och det gäller att ta tillvara på det.

En insändare är en kortare variant av en debattartikel och har oftast inte lika stark karaktär av åsiktsyttring som debattartikeln har. Insändarsidorna har av tradition flest läsare i en tidning, ofta jämsides med familjesidan. Därför är korta insändare idealiska för att föra fram nya fakta i något ämne, eller att rätta till felaktiga påståenden i tidigare artiklar eller insändare.

Att skriva debattartiklar är ett bra sätt att bli känd som expert inom ett visst ämne eller som en person med intressanta åsikter. Det kan ju medföra att man blir uppringd för engagemang i andra sammanhang, eller för att svara på frågor kring det hela man skrivit om.

Ladda hem hela Demokratiskolan som PDF >>

Ledarnas demokratiskola by Penilla Gunther is licensed under a Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar 3.0 Unported License

Uppdaterat: 2012-06-04

Bli medlem