2009-06-18

Enskilda växer – vi behöver fler i Föreningsrådet!

Enskilda Chefsföreningen växer och är nu den största branschföreningen inom Ledarna. Därför har föreningsstyrelsen nu beslutat om ett fyllnadsval till föreningsrådet, för att kunna utnyttja de 16 platser föreningen har till kongressen 2010.

Enskilda Chefsföreningen är nu den största branschföreningen inom Ledarna, med totalt >16.000 medlemmar (maj 2009).

Som man tidigare kunnat läsa här på hemsidan, hade Enskilda bara kunnat anmäla 14 ombud till det nyss genomförda Representantskapet, istället för de 16 stycken som föreningen var berättigade till. Det visar på problemet med att vi i nuläget inte har tillräckligt många medlemmar i föreningsrådet för att kunna täcka upp med suppleanter. Därför har föreningsstyrelsen nu beslutat att vi ska genomföra ett fyllnadsval till föreningsrådet, inte minst för att kunna utnyttja de 16 platser föreningen har till kongressen 2010.

Vi behöver totalt 10 nya ledamöter, varav 5 suppleanter, till Föreningsrådet och valberedningen börjar omedelbart arbetet med att samla in nomineringar till fyllnadsvalet, som kommer att genomföras i augusti månad.

Du som känner dig sugen på att vara med och påverka föreningens och organisationen Ledarnas arbete, har nu chansen!
Samtidigt kommer du att få lära dig mer om ledarskap, om Ledarna som organisation och om föreningsarbete. Givetvis ser vi även gärna att du bidrar med dina egna kunskaper inom dessa områden. Om du inte har möjlighet att själv ställa upp, kanske har du förslag på någon annan medlem, som skulle passa bra som ledamot i Föreningsrådet?
Föreningsrådet har idag en jämn könsfördelning, som vi strävar efter att bibehålla. Vi vill behålla den geografiska spridningen över landet och letar främst efter personer som arbetar som linjechefer.

För att nominera någon (eller dig själv), gör så här:

OBS att du måste vara inloggad för att nominera!

Gå till Medlemmar, genom att klicka på länken i menyn här till höger. Leta fram den person (dig själv eller någon annan), som du vill nominera och klicka på personens namn eller profilbild, för att ladda profilsidan. Här kan du läsa mer om personen. Klicka sedan på länken "Nominera" under personens namn.

Den du nominerar, kommer sedan att synas i det val som publiceras här på hemsidan i början av augusti.

Sista dagen för nominering är 31 juli.

Om du har frågor eller av annan anledning vill komma i kontakt med valberedningen kan du göra det genom att använda nedanstående länkar. Klicka på respektive persons namn för att komma till profilsidan, där du kan skriva ett meddelande till personen, eller använd maillänken för att skicka ett meddelande via ditt vanliga mailprogram.

Ordförande Lena A Gehlert, mail lena.a.gehlert@manpower.se och telefon 0703-714341.
Michael Christensen, mail mmc367@hotmail.com
Carina Bergman, mail carinabergman434@hotmail.com
Mats Oscarsson, mail mats.oscarsson@gmail.com

Uppdaterat: 2012-06-04

Bli medlem