Årets Initiativ – för tjänstesektorn som jobbmotor

Utmärkelsen Årets Initiativ 2017 delas ut till en organisation, chef eller arbetsgrupp som genom goda och starka initiativ främjat jobbskapande inom privat tjänstesektor – samtidigt som förändring och förbättring skapats inom temat mångfald.

Den privata tjänstesektorn har haft – och kommer fortsätta att ha – stor betydelse för matchningen mellan lediga platser och arbetssökande. Årets Initiativ lyfter fram goda exempel och spännande idéer som på olika sätt bidragit till ett ökat ansvar för framtidens arbetsplatser.

Det kan handla om allt från att skapa verktyg för kompetensvalidering till att genomföra annorlunda rekryteringskampanjer. Det kan också handla om förmågan att se olikheter som en styrka snarare än en belastning och ett bevisat inkluderande syn- och arbetssätt.

Nomineringen är nu avslutat och den 4 oktober utses vinnaren.

Uppdaterat: 2017-09-06

Urvalskriterier:

Initiativet ska ha fått genomslag under 2016-2017 och måste ha uppfyllt något av dessa kriterier:

1. Bidragit till ökad inkludering och inspirerat fler att ta ansvar för framtidens arbetsplatser inom privat tjänstesektor.
2. Skapat förändring och förbättring inom temat mångfald (ålder, kön, etnisk/kulturell bakgrund, religion, funktionshinder och/eller sexuell läggning).

Det är även en fördel om initiativet:

3. Genererat reell nytta för verksamheten (d.v.s. ej pappersprodukt).
4. Inspirerat/kan inspirera andra att göra samma sak (d.v.s. ej företagsspecifikt).
5. Visar på nya, spännande och alternativa tankar och lösningar för inkluderade rekrytering.
6. Visar på mod och förmåga att utmana organisationen.

Om jury och urvalsprocess

Nomineringsperioden startar tisdag 18 april och pågår till och med 7 juni 2017. Vinnaren av Årets Initiativ 2017 utses på event hos Ledarna den 4 oktober 2017.

Juryn består av:

Jenny Hagström, styrelseledamot LPT och Affärsområdeschef på Medfind
Catarina Edman, styrelseledamot LPT och Driftchef ISS Sjukvård US Linköping
Magnus Dalsvall, författare och grundare av HR-akuten AB
Sofia Appelgren, social entreprenör och grundare av ”Mitt Liv” som genom utbildning och mentorskap arbetar för ökad mångfald och integration på arbetsmarknaden
Saeid Esmailzadeh, adjungerad professor, entreprenör, företagsledare och medgrundare av Serendiptity. Tilldelades 2010 priset som Årets Nybyggare Pionjär. Medverkar i boken Miljardmakarna som släpptes 2016.

Kontaktpersoner

Carola Högfors, projektledare Årets Initiativ
carola@lipt.se, 0734-36 61 32

Lorri Mortensen Mates, ordförande LPT
lorri@lipt.se, 0708-25 03 66

Bli medlem