2014-02-25

Brev från ordföranden februari

Ordförande Markus Bodén berättar om senaste styrelsemötet, informerar om föreningens stipendium och vill få in tips på bra föreläsare.

Styrelsen hade i början på januari ett möte i Stockholm. Där diskuterade vi bland annat de frågor som kom upp på stämman i oktober och som våra medlemmar vill att vi ska jobba med under de kommande fyra åren. 

Samordning av pension är en fråga som kommer upp ofta och på Sveriges Kommuner och Landstings webbplats kan ni läsa mer om det.

Stipendiet som vi har är det tyvärr väldigt få som söker. Vi ser det som en bra möjlighet till dig som vill utveckla dig inom räddningstjänstområdet att få ett ekonomsikt stöd till din utveckling. Det enda krav vi ställer på den som får stipendiet är att personen skriver en liten berättelse om som vi kan lägga upp här på webbsidan. Läs mer här.

I höst så kommer vi låta ett 10 tal medlemmar att delta i konferensen Skadeplats 2014 om intresset finns. Där kommer vi även att ha ett möte där hela styrelsen deltar och ni har chansen att träffa oss för att träffa oss och påverka vilka frågor vi i styrelsen skall jobba med.

Vi tar gärna emot tips på bra intressanta föreläsare om någon aktuell fråga som vi kan ordna föreläsning på några platser runt om i Sverige. Mejla ditt förslag till markus.boden@serf.se.

Ni har väl inte missat alla bra utbildningar som finns här på Ledarna. Kolla in vilka kurser som finns och prata sedan med din chef så ställer han/hon säkert upp med arbetstid och resa för du ska kunna få en bra utbildning som ökar kompetensen på din räddningstjänst till en billig peng.

Hälsningar,
Markus Bodén, ordförande 

Uppdaterat: 2016-09-14

Bli medlem