2015-06-21

Ordförande har ordet, juni

Nu har vi kommit in i sommarmånaderna med semestrar och tid för att umgås med familj och vänner. En härlig tid då vi kan ladda batterierna så vi klarar vårt viktiga och krävande arbete.

Jag tror att de flesta räddningstjänster har sett över hur man jobbar vid skogsbrand och tagit lärdom av de erfarenheter vi fått från branden i Västmanland förra året. Ledningsstrukturer, samverkan, kommunikation, lägesbild och mycket mer måste fungera vid stora insatser. Sedan har nog de flesta också fått lära sig hur viktigt det är att följa brandriskrapporterna samt kunna tolka alla faktorer som påverkar risken för brandspridning. Förhoppningsvis så får vi en bra sommar utan stora skogsbränder.

 

Brandskyddsmässa Rote Hahn

Vi gav ett antal medlemmar möjligheten att åka ner till Hannover och besöka världens största brandskyddsmässa Rote Hahn. Det var en mycket givande resa med många intryck från mässområdet med allt från tekniska hjälpmedel för utbildning till brand-/räddningsfordon i alla storlekar.

Med det var inte bara besöken på mässområdet som var givande utan även allt ”brandkårstjöt” om kvällarna då vi utbytte erfarenheter och åsikter om hur vi jobbar och kan utveckla oss för framtiden.

Skadeplats 2015 i Karlstad

Du som inte tog chansen att följa med oss till Tyskland har nu möjligheten att komma med till skadeplats i Karlstad den 23-24 september. Vi ger sex medlemmar möjligheten att följa oss, där du även får möjlighet att träffa oss i styrelsen.
Anmäl dig till Skadeplats 2015

 

Vardagens ledarskap
– unik ledarskapsutbildning för Ledarnas Brandbefälsförening

Tyvärr fick vi inte tillräckligt med deltagare för att kunna genomföra utbildningen i våras. Men i höst gör vi ett nytt försök. Målet med utbildningen är att ge konkreta och praktiska insikter och råd om hur du som chef kan bli än bättre på vardagens ledarskap. Utbildningen genomför med enbart deltagare från räddningstjänsten för att vi ska kunna ta upp våra förutsättningar med ledarskap i det normala stationsarbetet samt när vi är i larmsituationer.

Tid: 20 oktober 10:00-16:00
Plats:
Ledarna, S:t Eriksgatan 26, Stockholm
Anmäl dig till Vardagens ledarskap

 

Ledarnas utbildningar – hösten 2015

Anmäl dig till någon av de utbildningar som Ledarna erbjuder dig som medlem. Kurserna ges över hela landet och även här på webben. Hösten 2015 har man 50 aktiviteter på 20 orter och 14 digitala kurser inom sex olika ämnesområden.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt skön sommar!

Markus Bodén

 

Gänget som var med till brandskyddsmässa Rote Hahn

Text: Uppdaterat: 2016-09-14

Bli medlem