Branschföreningen som står helhjärtat på din sida

För dig som är chef inom media.Vi bevakar dina intressen i mediebranschen och organiserar idag över 1000 mediechefer. Vi har också ett eget avtal för mediechefer.

– När du tar steget över till ”andra sidan” och blir chef på din redaktion så får du ett delvis nytt yrke. Nu handlar dina arbetsdagar lika mycket om att leda, fatta beslut och administrera som att vara journalist.

– Många redaktionella chefer dröjer sig kvar i sitt gamla fackförbund för att de inte vill släppa kopplingen till yrket där de har sina rötter. Men i dag behöver du inte välja antingen-eller.

– Medieledarna är branschföreningen inom Ledarna som organiserar närmare 1 000 av dina chefskollegor på redaktioner runt om i Sverige. Det är ett starkt nätverk av personer som delar din yrkesvardag.

– Även en chef behöver den trygghet som fackmedlemskapet ger. Men att fortsätta tillhöra samma förbund som dina medarbetare kan skapa lojalitetsproblem. Vad händer nästa gång du tvingas driva en hård förhandling? Då kan ditt eget fack plötsligt bli din tuffaste motpart.

– Ledarnas lojalitet är glasklar – vi organiserar enbart chefer. Det är ett skäl till att Medieledarna nu växer med allt fler medlemmar.

Ordförande Andreas Miller

Läs mer om Medieledarna.


 

Varför är du med i Medieledarna?

Ingalill Forslund

Ingalill Forslund, chefredaktör Utemagasinet
”Medieledarna bevakar mina intressen i branschen och erbjuder otroligt bra seminarier, kurser, utbildningar och resor. Jag tycker Medieledarna är en personlig branschförening och du har stora möjligheter att vara med och påverka.”

 

 

Helena SträngHelena Sträng, kanalchef Sveriges Radio Örebro
"Jag har alltid velat ägna mig åt journalistiken och aldrig ångrat mitt yrkesval. Efter att ha jobbat bland annat som redaktionschef och nyhetschef vet jag att chefen är både ensam och utsatt. Därför behövs Medieledarna.”

Uppdaterat: 2017-04-26

Bli medlem