Branschföreningen som står helhjärtat på din sida

För dig som är chef inom media.Vi bevakar dina intressen i mediebranschen och organiserar idag över 1000 mediechefer. Vi har också ett eget avtal för mediechefer.

– När du tar steget över till ”andra sidan” och blir chef på din redaktion så får du ett delvis nytt yrke. Nu handlar dina arbetsdagar lika mycket om att leda, fatta beslut och administrera som att vara journalist.

– Många redaktionella chefer dröjer sig kvar i sitt gamla fackförbund för att de inte vill släppa kopplingen till yrket där de har sina rötter. Men i dag behöver du inte välja antingen-eller.

– Medieledarna är branschföreningen inom Ledarna som organiserar närmare 1 000 av dina chefskollegor på redaktioner runt om i Sverige. Det är ett starkt nätverk av personer som delar din yrkesvardag.

– Även en chef behöver den trygghet som fackmedlemskapet ger. Men att fortsätta tillhöra samma förbund som dina medarbetare kan skapa lojalitetsproblem. Vad händer nästa gång du tvingas driva en hård förhandling? Då kan ditt eget fack plötsligt bli din tuffaste motpart.

– Ledarnas lojalitet är glasklar – vi organiserar enbart chefer. Det är ett skäl till att Medieledarna nu växer med allt fler medlemmar.

Ordförande Andreas Miller

Läs mer om Medieledarna.


 

Varför är du med i Medieledarna?

Ingalill Forslund

Ingalill Forslund, chefredaktör Utemagasinet
”Medieledarna bevakar mina intressen i branschen och erbjuder otroligt bra seminarier, kurser, utbildningar och resor. Jag tycker Medieledarna är en personlig branschförening och du har stora möjligheter att vara med och påverka.”

 

 

Helena SträngHelena Sträng, kanalchef Sveriges Radio Örebro
"Jag har alltid velat ägna mig åt journalistiken och aldrig ångrat mitt yrkesval. Efter att ha jobbat bland annat som redaktionschef och nyhetschef vet jag att chefen är både ensam och utsatt. Därför behövs Medieledarna.”

Uppdaterat: 2016-10-24

Medieledarnas studdag 2016.jpeg

Medieledarnas studiedag 2016

Den 17 november är det dags för Medieledarnas studiedag. Vi träffar några av landets främsta mediechefer på deras arbetsplatser – Peter Wolodarski, Anne Lagercrantz och Thomas Mattsson.
Anmäl dig till studiedagen

Snart bär det av – ta en titt på programmet

Det finns fortfarande någon enstaka plats kvar till medieresan till Amsterdam. Ta en titt på programmet som innehåller möten med de mest innovativa medieföretagen i Holland och exekutiva chefer som delar med sig av sin vardag. Läs mer om studieresan

Medieresa – Save the date!

På med ryggsäcken! Snart är det dags för Medieledarnas årliga medieresa. Den 25-27 oktober åker vi till Amsterdam och träffar medieledare och besöker de mest innovativa medieföretagen i Holland. Läs mer om studieresan

Givande dag med de främsta medieledarna

Över 30 mediechefer från hela Sverige kom till studiedagen där Cilla Benkö, Hanna Stjärne, Jan Helin och Fredric Karén talade. Läs mer om studiedagen 

Nytt avtal mellan Ledarna och Medieföretagen

Sveriges chefsorganisation Ledarna och arbetsgivarorganisationen Medieföretagen har tecknat ett nytt avtal om lönebildning och allmänna anställningsvillkor för chefer inom mediebranschen. Avtalet träder i kraft den 1 september och gäller tills vidare. Läs mer om avtalet

Bli medlem