2012-12-06

Kurs i nedskärningstider, Mediedagarna 2013 och nästa studieresa

Medieledarna växer och du är nu en av 820 medlemmar. I det här brevet vill jag berätta vad som är på gång just nu inom Medieledarna.

Kurs för att hantera kris, varselvåg och lågkonjunktur

Medieledarna erbjuder i samarbete med tidningen Chef en utbildning för dig som står mitt i lågkonjunktur, varselvåg och en verksamhet som måste fungera efter nedbantning. Utbildningen genomförs av tidningen Chef och Michaël Berglund Executive Search, som båda har lång och gedigen erfarenhet av utbildningar för chefer på alla nivåer och av lednings- och styrelsearbete. Som medlem i Medieledarna får du 15 procents rabatt på kurspriset. Här hittar du mer information om kursen. När du anmäler dig anger du ML 2013. 

Sök stipendier

Du som medlem har möjlighet att söka stipendier för utveckling av ditt ledarskap. De medlemmar som tidigare fått stipendier har bland annat besökt papperstidningar och webbtidningar i England och USA eller gått en chefsutbildning. Du ska skicka in din ansökan senast 1 mars 2013. Ansökningsformuläret, där du beskriver vad du vill göra hittar du här. Vi delar ut tre stipendier à 15 000 kronor på våren och tre stipendier på hösten.

Medieledarna på MEG 2013

Vi anordnar i samarbete med Tidningen Chef ett ledarskapsseminarium på Mediedagarna i Göteborg den 7-8 mars. Vi vill diskutera medieledarskap i en snabbt föränderlig värld. För 20 år sedan blev de bästa journalisterna chefer, intresset för den kommersiella delen av ledarskapet var lågt. I dag är cheferna affärsdrivna och kommunikativa. Men vilket ledarskap är egentligen bäst i en krisande och snabb medievärld? Välkommen på seminariet!

Vart går studieresan 2013?

Medieledarna anordnade en studieresa till London hösten 2012. Vi besökte då bland annat The Guardian, BBC och Financial Times. Några intryck från resan samt intervjuer med ledande brittiska publicister kan du se på medieledarna.se. Vart tycker du att studieresan 2013 borde gå? Hör av dig till camilla.svanström@ledarna.se med förslag.

Registrera dig på hemsidan och delta i utlottning av ljudböcker

Här på medieledarna.se får du som medlem snabbt information om det som är på gång. Hemsidan ska också vara en mötesplats för alla medlemmar. Vi vill ha en levande sida, därför vill vi gärna att du går in och registrerar dig. Du skriver en kort text om dig själv och publicerar gärna en bild. Om du registrerat dig före den sista december 2012 så deltar du i utlottningen av 30 ljudböcker av Roslund och Hellströms Två Soldater.

Vi i styrelsen jobbar hela tiden för att skapa mervärde för dig som medlem. Om du har idéer om vad vi ska göra så tveka inte att höra av dig antingen via www.medieledarna.se eller till camilla.svanstrom@ledarna.se

God Jul och Gott Nytt år!

Andreas Miller

Ordförande, Medieledarna

070-3241560

Text: Andreas Miller Uppdaterat: 2012-12-06
Bli medlem