2015-10-16

Studiedag med fyra av Sveriges främsta medieledare

Cilla Benkö vid Sveriges Radio, Fredric Karén SvD, Hanna Stjärne,SVT och Jan Helin Aftonbladet föreläste under Medieledarnas studiedag.

Det blev en fullspäckad dag med givande dragningar från fyra av Sveriges främsta medieledare när Medieledarna anordnade en studiedag den 15 oktober.

Ett 30-tal mediechefer hade anmält sig till Medieledarnas studiedag den 15 oktober och det blev en fullspäckad dag med givande dragningar från fyra av Sveriges främsta medieledare. 

Dagen började på Sveriges Radio och Cilla Benkö som berättade om strategi, hot och möjligheter för Sveriges Radio och fortsatte sedan hos Sveriges Television där relativt nyblivna vd:n Hanna Stjärne höll en dragning om mediebranschens utmaningar och hur SVT ska fortsätta att vara innovativa i en föränderlig medievärld. 
– Ett av våra fokusområden just nu är barnen och deras medievanor, berättade hon bland annat. 

Efter lunch var det dags för avfärd mot Schibstedt där Aftonbladets färgstarke publisher Jan Helin gick igenom en omvärldsanalys av nya mediekanaler och Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén berättade om hur de gjort sin digitala resa och vad de ska satsa på framöver. 
– Vi tänker alltid digitalt först, sedan är det en del av det digitala materialet som går i papperstidningen. Så såg det inte ut för några år sedan, då var det alltid print först, berättade Fredric Karén. 

Dagen avslutades med middag och mingel på Ledarnas huvudkontor.

Text: Medieledarna Uppdaterat: 2015-10-16
Bli medlem