2016-02-15

Följ valspurten på plats i USA

I höst har du chansen att följa med på en spännande studieresa till USA, späckad med intressanta besök i New York, Ohio och Washington DC. På nära håll får du följa valspurten i ett av de mest spännande presidentvalen i modern tid. Studieresan anordnas i samarbete med Arenagruppen.

Studieresa till USA, 1-9 november 2016

Preliminärt upplägg med reservation för vissa ändringar

Innan avresa

Introduktion till studieresan och den amerikanska politiken med Per Wirtén och eventuellt annan USA-expert.

New York
,1-3 november

USA och amerikanska presidentvalskampanjer har blivit hem åt framgångsrika digitala kampanjer, frågan är vad 2016 års stora digitala kampanjsuccé kommer att bli? Vi kommer att ägna vistelsen i New York åt studiebesök hos ett inflytelserikt medieföretag, opinionsinstitut, tankesmedja eller PR-byrå. Hur används sociala medier i modernt kampanjarbete? Hur bygger varumärken digitala miljöer? Bland de stora medieföretagen samlar Googles New York flest kreativa ingenjörer och är ett av de största säljkontoren i världen. Ett besök hos dem under vår vistelse i the Big Apple är något vi siktar på!

Swing State, eventuellt Ohio, 3-7 november

I Ohio kommer gruppen att följa de sista intensiva kampanjarbetet lokalt och besöka de demokratiska högkvarteren. Vistelsen i Ohio präglas av valarbete och förhoppningsvis ett kampanjmöte med någon av presidentkandidaterna.

Washington DC, 7-9 november

I Washington träffar vi centrala aktörer för opinionsbildning, fackföreningsrörelser och tankesmedjor. Håller de två partierna på att förlora greppet över amerikansk politik? Är de invandrade vänsterns stora hopp? Varför har demokraterna numera fördel i presidentvalen men underläge i kongressvalen? På valdagens kväll inväntar vi resultat på antingen en lokal valvaka bland demokraterna eller på svenska ambassaden.

Kostnad

Priset för resan är 45 000 kronor. Du som är medlem i Medieledarna får 5 000 kr i rabatt på resan när du anger koden "MEDIA".

Anmälan

Gör din intresseanmälan senast den 31 mars till gun.andersson@arenagruppen.se.

 

Text: Uppdaterat: 2016-02-15
Bli medlem