2014-04-15

”Fråga dig själv vad du har att erbjuda”

Anders Fritz. Foto: Anna Rut Fridholm.

Den klassiska bilden av en rekrytering är att det är den som söker jobb som ska göra ett gott intryck. Men enligt Anders Fritz, vd på rekryteringsföretaget Invici, finns det anledning att tänka om på den punkten.

– Som rekryterande chef är det viktigt att komma ihåg att det är två parter som ska sälja in sig – dels den som söker jobbet och dels den som rekryterar. Det gäller att fråga sig ”vad har jag att komma med som arbetsgivare?”. Med anledning av detta bör intervjun vara upplagd som ett samtal där du varvar frågor med information. Båda parter måste känna att de får veta det de behöver.

För att ge ett gott intryck är det även viktigt att beslutet inte drar ut på tiden. Om rekryteringen blir för utdragen finns risken att de bästa kandidaterna hinner fångas upp av någon annan.

– Det gäller att visa personen att du vill ha honom eller henne, och det bästa sättet att göra det är att säga ja. Det är oftast de arbetsgivare som är snabbast som får de kandidater de vill ha, säger Anders Fritz.

Ett annat sätt att sälja in sig som arbetsgivare är att berätta varför du själv jobbar på din arbetsplats och varför du tycker att det är roligt att gå till jobbet. Samtidigt får det inte gå för långt så att du försöker sälja in något som inte finns. Ärlighet är ett måste. Kandidaten bör också ha en stark egen drivkraft redan från början.

– Det är lätt att fokusera för mycket på bakgrunden. Be alltid kandidaten att berätta varför han eller hon vill ha jobbet. Vilja och engagemang är superviktigt.


Anders Fritz tipsar

  • Kom ihåg att ni är två som ska sälja in er. Fråga dig vad du har att erbjuda som arbetsgivare och varva frågor med information.
  • Våga fatta ett beslut om vem du vill ha, annars kanske någon annan hinner fånga upp kandidaten.
  • Ta reda på vad som driver kandidaten. Varför vill han eller hon jobba hos just er?


Anders Fritz

Jobb: Vd på Invici, ett konsult- och rekryteringsföretag som specialiserat sig på rekrytering av ekonomer.
Ålder: 46.
Bor: Enskede.
Karriär: 2,5 år som vd på Invici. Dessförinnan bland annat affärsområdeschef och kontorschef inom rekryteringsbranschen. Har även arbetat flera år inom redovisnings- och revisionsbranschen, bland annat som revisor och kundansvarig.
Så många rapporterar till Anders: 3 personer.
Antal år som medlem i Ledarna: 5.
Senaste kontakt med förbundet: 2 år sedan.


Foto: Anna Rut Fridholm.

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 4 april 2014.

Uppdaterat: 2014-04-15

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem