2010-01-15

Gå långt: Skaffa mentor och nätverk

Carina Andersson. Foto: Jeanette Hägglund

Carina Andersson visste inte riktigt vad hon ville bli. Åren gick och hon provade på olika jobb och utbildningar. Hon upptäckte att hon hade en väldigt bred kompetens. Plötsligt blev hon chef.

Om någon 1976 hade sagt till 17-åriga Carina Andersson som just börjat jobba på Domus i Uddevalla, att hon en dag skulle bli chef, skulle hon nog ha protesterat högljutt.

– Min enda bild av att vara chef var ju varuhuschefen som nästan alltid var jättearg. Jag var livrädd för honom. Så sådan ville jag inte bli, säger hon.

Så dröjde det också 25 år innan Carina Andersson blev chef. När det väl hände var det en slump. Hon stötte på en väninna som berättade om en verksamhet för funktionshindrade barn som akut behövde en vikarierande enhetschef.

– Jag bestämde mig för att prova. Det var jättenervöst i början men ganska snart kände jag att jag hamnat helt rätt. Nu hade jag verkligen möjlighet att påverka verksamheten och vara en sådan chef som jag själv önskar att jag hade haft, berättar Carina Andersson.

Lyssna – och skaffa en mentor

Hennes kanske viktigaste råd till andra chefer är att lyssna på personalen.

– Om man inte är lyhörd och verkligen sätter sig in i personalens situation får man inte personalen med sig, och då blir det omöjligt att uppnå de mål man har för verksamheten, säger hon.

Carina Andersson rekommenderar också andra chefer att skaffa en mentor. För hennes egen del kom samma kvinna som tipsade henne om det första chefsjobbet att fungera som en informell mentor.

– Det var ett oerhört bra stöd att som ny chef kunna ringa henne så fort jag behövde bolla någonting.

Carina Andersson tycker att även mer erfarna chefer har glädje av mentorer.

– Jag skulle själv vilja ha en mentor; tyvärr har jag inte det i dag. Som chef hamnar man i så många svåra situationer gentemot personal, och i mitt fall även gentemot anhöriga, att det är ovärderligt med någon som har erfarenhet av liknande saker, men ändå förmår att se det hela utifrån och komma med nya perspektiv.

Skapa bra förutsättningar

Carina Anderssons egen erfarenhet av chefer är att många är alltför upptagna av sig själva och sin position. Relationen mellan chef och medarbetare tyngs ofta ner av onödig auktoritet och stelbent styrning.

– Jag själv har saknat en ledare som verkligen sett mig och mina arbetskamrater och uppskattat det vi har gjort. Jag tror att det handlar om okunskap; många chefer är så upptagna av att få bestämma. Själv brinner jag för att skapa bra förutsättningar för personalen, berättar Carina Andersson.

Carina Andersson vill också råda alla chefer att vårda sitt nätverk. Själv har hon varit med och startat ett speciellt nätverk för kvinnliga chefer kallat Filliporna. Hon beskriver mötena med nätverket som ett slags kollektivt mentorskap.

– Vi diskuterar i grupp om de problem medlemmarna ställs inför, till exempel problem i personalgrupper. Vi stöttar även varandra, till exempel genom att ställa upp som referenser när någon söker jobb.

Blev arbetslös

För en tid sedan blev Carina Andersson arbetslös. Kungälvs kommun där hon jobbade som vikarierande enhetschef skulle spara pengar och de som fick gå först var vikarierna.

– Jag som älskar att jobba mår jättedåligt av att vara arbetslös. Men jag försöker göra något åt situationen. Jag ska inte vara arbetslös länge, konstaterar hon.
Bland det första Carina Andersson gjorde var att gå Ledarnas kurs Chefens karriär.

– Det var jättekul att träffa människor från olika håll med olika typer chefsuppdrag. Och det fanns fler än jag som var "mellan två jobb", berättar hon.

Karriärinriktning

När kursdeltagarna diskuterade kursens innehåll blev det tydligt att flera upplevde att de själva hade en karriärinriktning som inte riktigt passade in i den organisation de verkade i. Plötsligt blev det lättare att förstå varför vissa typer av konflikter ständigt dyker upp på nytt.

Carina Andersson som har provat många olika typer av både jobb och utbildningar, hade inga problem att placera in sig själv bland karriärinriktningarna.

– Jag har en typiskt utvidgande inriktning. Jag har varit osäker på vad jag velat, vilket gjort att jag under årens lopp skaffat mig en väldigt bred kompetens, säger hon.

Bred erfarenhet

Som chef upplever Carina Andersson att hennes breda erfarenhet är en ovärderlig tillgång. Tack vare den känner hon sig lugn och trygg i sin roll även då hon ställs inför svåra problem.

– Jag har haft en hel del personalproblematik att ta tag i, till exempel alkoholism och mobbing. Att jag kunnat lösa det tror jag beror på min breda bakgrund.
Under perioden som arbetslös har hon haft gott om tid att fundera över sin framtida karriär.

Ett företag som vill starta privat hemtjänst hörde nyligen av sig. Om företaget vinner kommunens upphandling är Carina Andersson lovad jobbet som enhetschef.

– Jag har aldrig jobbat på den privata sidan förut. Men det skulle vara jättespännande att prova.


Text: Mats Lundström.

Artikeln publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 1, januari 2010.

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem