2009-05-29

Hon är Framtidens kvinnliga ledare

Ingrid Larsby Arvered. Foto: Börje Hammarström

Ingrid Larsby Arvered, global inköpschef på Sandvik Materials Technology, har utsetts till Framtidens kvinnliga ledare 2009 vid en gala arrangerad av Ledarna och Shortcut

– Det känns jättekul! Jag blev löjligt glad när jag fick reda på det, och log hela dagen, berättar den lyckliga vinnaren som ser förstaplatsen som ett erkännande.

– Något jag gör i mitt ledarskap är rätt uppenbarligen!

Ingrid Larsby Arvered tycker att det är värdefullt att vara med i Framtidens kvinnliga ledare, och få höra hur andra unga kvinnliga chefer har det.

– Vi har många gemensamma beröringspunkter trots att vi har så olika bakgrund och verkar i så olika branscher, förklarar hon.

Hennes egen bakgrund kännetecknas av rörlighet. En rörlighet som hon ser som en framgångsfaktor.

– Jag har tagit de chanser jag fått, och har inte varit rädd att flytta – varken till studier eller till jobb, berättar hon.

Naturligt steg

Innan Ingrid Larsby Arvered kom till Sandvik jobbade hon inom pappersindustrin, på SCA, som strategisk inköpare. Hon började på Sandvik för ett par år sedan, och det var också där hon fick sitt första chefsjobb när hon gick från att vara specialist inom investeringsinköp till att bli gruppchef.

– Det var ett ganska naturligt steg för mig, och jag tvekade inte. Jag hade tydligt sagt att jag ville bli chef. För att vara en bra ledare ska man vilja vara ledare, inte vara tvingad att vara det.

Sedan några månader tillbaka är hon global inköpschef på Sandvik Materials Technology, och har personalansvar för cirka 60 medarbetare i Sverige, Kina och Nordamerika.

– Det bästa med chefsrollen är att jag har möjlighet att påverka både förutsättningarna för medarbetarna och resultatet för företaget, berättar hon.

Våga prova

Att låta det vara "högt i tak" är viktigt för Ingrid Larsby Arvered.

– Man måste våga göra fel, annars sker det ingen utveckling, säger hon bestämt.

– Och jag drivs av att se mina medarbetare utvecklas. När de vågar prova saker de inte vågat tidigare, och tar sig an utmaningar. Men en viktig lärdom för mig är att utveckling betyder olika saker för olika personer. Det måste man ta hänsyn till.

Lugn och trygg

I motiveringen till Ingrid Larsby Arvereds förstaplats står det bland annat att hon "har visat på ett stort lugn och mognad i sitt ledarskap" och att "den trygghet som hon uppvisar imponerar".

– Mitt lugn beror nog på att jag flyttat mycket, med allt vad det innebär, och det har fått mig att lita på mig själv och att jag kan hantera olika situationer, förklarar hon.

– Jag har också alltid känslan av att "det ordnar sig". Visst misslyckas jag gång på gång, men det är mycket som går bra också! Och det är ju sällan som något inte går att ordna. Oftast är det ju ingen katastrof.

Hon säger att det är viktigt att ha en viss distans till sitt jobb.

– Jag tycker att mitt jobb är det roligaste som finns, men jag jobbar inte ihjäl mig. Det är bara ett jobb.

Visa förebilder

Att synliggöra förebilder är en viktig faktor för att få fler kvinnliga chefer tror Ingrid Larsby Arvered.

– Det är bland annat därför som det är viktigt med galor som Framtidens kvinnliga ledare. Och fler och fler kvinnor vill och vågar ju bli chef. Det går åt rätt håll, säger hon och betonar avslutningsvis att det är jätteviktigt med stöd hemifrån för att kunna vara chef.


Några tips från Ingrid Larsby Arvered:

  • Om du vill bli chef, säg det! Ingen kommer och knackar på och frågar dig. Tala om för chefer, dina kollegor och ditt nätverk att du vill bli chef. Det är enklare att ta en tjänst med resultatansvar (om det är den typen av verksamhet du befinner dig i)
  • Siffror är siffror – det är ingen som kan ifrågasätta ditt resultat.
  • Avdramatisera chefskapet lite
    – Det är ett jobb att vara chef. Du ska vilja vara chef, men ej gå upp i det.
  • Var tydlig i allt du gör
    – Det är jätteviktigt med tydlighet.


Motiveringen - Framtidens kvinnliga ledare 2009

"Ingrid Larsby-Arvered är en representant för ett äkta och engagerat ledarskap på ett av Sveriges största teknikföretag. Ingrid är en ledare som bryter ny mark och vågar utmana gamla traditioner. Trots sin unga ålder har hon också visat på ett stort lugn och mognad i sitt ledarskap i medgång såväl som nu i tuffare tider. Hon har de senaste åren klivit fram som en stark ledstjärna och tagit allt större ansvar inom den globala koncernen. Hennes sätt att reflektera över sitt ledarskap samt den trygghet som hon uppvisar imponerar oss djupt."

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem