2010-05-20

Hon är Framtidens kvinnliga ledare

Salomeh Tafazoli. Foto: Jezzica Sunmo

Salomeh Tafazoli, chef för logistik- och försäljningsutveckling på Volvo lastvagnar, har korats till Framtidens Kvinnliga Ledare 2010 av Ledarna och Shortcut. – Det är smickrande och jättekul att få utmärkelsen. Att vara med på listan över Sveriges 75 främsta unga kvinnliga ledare stärker självförtroendet, säger den glada vinnaren.

Rak, målmedveten och resultatfokuserad. Det är tre ord som Salomeh Tafazoli själv använder för att beskriva sitt ledarskap.

– Och så tror jag mycket på eget ansvar. Det tror jag präglar min ledarstil, säger hon.

Driven

Salomeh Tafazoli har tidigare jobbat som aktiemäklare och riskanalytiker i New York. När hon kom tillbaka till Sverige fick hon jobb på Volvo lastvagnar – en projektbaserad organisation där hon sedan fyra år tillbaka jobbar som chef för logistik- och försäljningsutveckling.

– När jag fick det här jobbet blev jag en av de yngsta cheferna på Volvo. Det var en spännande utmaning, och utvecklande att vara med och starta den här resultatfokuserade grupperingen. Jag gillar att jobba med projekt som är mätbara. När något är mätbart så är det ju svårt att diskutera bort resultatet.

– Jag har haft turen med mig i min karriär; varit rätt person på rätt plats. Jag är väldigt driven, och har alltid haft chefer som uppskattat det. Att ta det här chefsjobbet var en spännande utmaning, och en möjlighet för mig att utvecklas, berättar hon.

"Inte stereotypen inom lastbilsindustrin"

Salomeh Tafazoli har i hela sin karriär arbetat i mansdominerade företag. Först inom bankvärlden, och nu på Volvo.

– Det är branscher med en väldigt hög procent män och hög medelålder. Men det är ett generationsskifte på gång nu, med fler unga och fler kvinnor på väg in.

– Miljön på Volvo passar mig. Jag gillar att arbeta resultatfokuserat; att jobba med en konkret produkt. Men visst blir man speciell som ung kvinna här – jag ser ju inte ut som stereotypen inom lastbilsindustrin, säger hon.

Ständig utveckling

I motiveringen till Salomeh Tafazolis förstaplats på listan över Framtidens kvinnliga ledare står det bland annat att hon "ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas".

– Lathet är en fiende. Det är viktigt att ge sig in i nya utmaningar, och för att kunna göra det behöver du en dynamisk grupp. Om du har en grupp som är för lik dig själv så saknas den dynamiken.

– Att inte stå still, att ofta ge sig in i nya saker, innebär ju både en chans och en risk. Det utvecklar både dig själv och din grupp. Men det är viktigt att "inte ta på sig för stor kostym" – att göra något bara för att man tror att det är bra för karriären. Du måste tro på och känna passion för det du gör, betonar hon.

Rak kommunikation

Salomeh Tafazolis tydliga sätt att kommunicera lyfts också fram i motiveringen till förstaplatsen.

– Som ledare är det A och O att kunna kommunicera bra. Du måste kunna känna av olika medarbetare och vilken information de behöver och när. Jag tror jag är väldigt rak i mitt sätt att kommunicera.

Hitta din egen stil

Salomeh Tafazolis tips till andra unga chefer är att försöka hitta sin egen ledarstil. Men hon betonar vikten av att ha någon med erfarenhet att bolla med.

– Viss erfarenhet behöver du ju inte skaffa själv. Det kostar för mycket helt enkelt, konstaterar hon.

– För att må bra som chef måste du också skaffa balans i livet – balans mellan dig själv, din karriär och ditt sociala liv, tillägger hon avslutningsvis.

 

Motiveringen till Framtidens kvinnliga ledare 2010 - Salomeh Tafazoli

"Hon är sinnebilden av en modern ledare som med stor medvetenhet ser till att allt och alla i hennes närhet ständigt utvecklas; resultat, processer och människor – och inte minst – det egna ledarskapet. Med tydlig kommunikation, pondus och med glimten i ögat får hon med sig såväl medarbetare som chefer och driver igenom till synes omöjliga projekt."

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem