2011-10-15

I det lilla sker det stora

Kristina Colliander. Foto: Johan Bergmark

I arbetet med mångfald är det de små detaljerna som gör den stora skillnaden.
– Tacka ja till mötet med Samhall nästa gång eller låt någon med ett utomnordiskt efternamn komma på en intervju. Det säger Kristina Colliander, årets mångfaldschef 2011, och programchef för barn- och ungdom på SVT i Stockholm.

Löven har gulnat och arbetet med höstens tv-produktioner är i full gång på Sveriges Television i Stockholm. Det är manus som ska diskuteras, programledare som ska tillsättas och nya programidéer som ska utvärderas. Och mitt i detta flöde pågår mångfaldsarbetet, varje dag, varje timme.

– Det är de många detaljerna som bildar helheten: när jag sitter med manusförfattarna och frågar varför det inte kan vara två mammor i familjen eller när vi i Bolibompa låter en tjej från Kurdistan vara snickaren i stället för en vit man, beskriver Kristina Colliander.

I det dagliga mångfaldsarbetet lyfts de här frågorna fram under möten och avstämningar, och redaktionen som arbetar med Bolibompa har exempelvis en lång checklista som de stämmer av varje dag. För mångfald omfattar ju så mycket: etnicitet, kulturell bakgrund, sexuell läggning, ålder, kön, funktionshinder med mera.

Årets mångfaldschef

I våras utsågs Kristina Colliander till årets mångfaldschef 2011. Det är tidningen Chef, Ledarna, Stockholms stad med flera som står bakom priset. Syftet med Kompetensgalan är att lyfta fram alla vardagshjältar som många gånger i det tysta påverkar hur hela Sveriges arbetsmarknad ser ut (se även faktarutan nedan).

Varför fick just du priset?

– Jag representerar ett företag som sätter frågan med mångfald högt på dagordningen, och det vi gör är ju väldigt synligt. Men mångfaldsfrågan är alltid viktig och självklar för mig, både i min yrkesroll och privat.

Även om Kristina Colliander i hela sitt liv arbetat inom ett kreativt område, så tycker hon ändå att det är viktigt att då och då belysa mångfaldsfrågan ur ett affärsmässigt perspektiv.

– Om jag ska ge några råd till andra ledare så är det att börja med att fråga sig: Har jag råd att inte tänka på mångfald? Hur ser mina kunder ut? Var hittar jag framtida talanger till mitt företag? Nästan alla ledare måste ju fokusera på lönsamheten – och mångfald är lönsamt, slår Kristina Colliander fast.

Börja med en utbildning

För företag och ledare som tycker att mångfaldsfrågan känns för stor, tipsar hon om att börja med att gå en utbildning för att lära sig mer och ta reda på var på mångfaldskartan företaget befinner sig.

– Storslagna strategier och visioner är bra, men jobba till att börja med i minst ett halvår med konkreta och handfasta saker, som att ta upp frågan på interna möten, att tacka ja till ett möte med Ung Företagsamhet eller Samhall när de ringer. Att börja för stort och ambitöst kan göra att hela frågan går i stå.

Kristina Collianders intresse för mångfald väcktes redan i tonåren. Hon bodde med sina föräldrar på en liten ort där allt som var annorlunda ansågs vara konstigt.

– Vi diskuterade de flesta ämnen hemma, även stora frågor som jämlikhet, jämställdhet och demokrati. Och som tonåring provocerades jag av att många var så rädda för det som var annorlunda. Den ilska över orättvisor som väcktes då har funnits med mig sedan dess, men nu kan jag kanalisera den, och använda den till något bra i stället.

Hennes allra första jobb var på SVT i Värmland. Därefter har hon arbetat som regiassistent, inspelningsassistent vid långfilmer, projektledare inom tv, inspelningsledare med mera. Ett av de mest lärorika jobben var när hon som projektledare var med och lade ner tv-serien och långköraren Rederiet.

– Då fick jag verkligen lära mig betydelsen av ritualer och avslut, men det är en helt annan historia, konstaterar hon.

Föreläser i höst

Kristina Colliander är väldigt glad och stolt över att ha utsetts till årets mångfaldschef 2011. Och redan i höst innebär utmärkelsen vissa förändringar i hennes schema.

– Vi ska så klart fortsätta att jobba hårt med mångfaldsfrågor på SVT, det är ett pris som förpliktigar. Att behandla och belysa hbtq-frågor kan vi verkligen bli bättre på och även att visa och inkludera människor med olika funktionshinder.

Kristina Colliander har även blivit bokad som föreläsare under flera tillfällen under hösten. Bland annat på Kvalitetsmässan i Göteborg i mitten av november (en mässa om företags- och samhällsutveckling). Där ska hon tala om hur hon själv och SVT arbetar med mångfald.

– Det känns superroligt! Att jobba med mångfald är väldigt utvecklande. Vi måste också kunna skratta åt våra fördomar ibland – i takt med att vi utvecklas.

 

Kristinas tre tips för att öka mångfalden:

  • Analysera din egen verksamhet.
  • Vilka är vinsterna för er med en större mångfald?
  • Skaffa mer kunskap – gå en utbildning, bjud in en föreläsare. Allt räknas. Tänk på att det är de små gärningarna som bildar helheten.

 

Kristina Colliander

Jobb: Programchef, barn och ungdom, Sveriges Television i Stockholm. Tolv personer rapporterar direkt till henne.
Ålder: 42.
Bor: I Enskede, Stockholm.
Karriär i korthet: Regiassistent, inspelningsledare vid dramaserier, projektledare på SVT samt en MBA från Handels (i ekonomi och ledarskap).
Senaste kontakten med Ledarna: Under Kompetensgalan.

 

Kompetensgalan – En gala för utveckling

Kompetensgalan är ett årligt evenemang som startade 2003. Tidningen Chef är grundare och samarbetar med ett antal företag och organisationer kring genomförandet. Under galan premieras människor vars insatser driver kompetensutvecklingen och svenskt arbetsliv framåt.
Läs mer om Kompetensgalan

 

Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 10, oktober 2011.

Uppdaterat: 2013-11-07

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem