2011-05-13

”Jag kan säkerhetsarbete”

Arif Kurbanov. Foto: Johan Bergmark

Som 16-åring började han jobba heltid som trädgårdsarbetare. När han fyllt 17 var han arbetsledare för tio kollegor. I dag driver Arif Kurbanov Svensk Utemiljö med 22 anställda och över 100 underleverantörer – och han har stenkoll på arbetsmiljön.

– Eftersom jag en gång gjort allt själv kan jag reglerna kring maskiner och arbetsmiljö, säger han.

Trädgårdsskötsel är ett vitt begrepp. Gräsklippning, ogräsrensning, träd- och buskbeskärning, trädfällning och vinterunderhåll är några av de tjänster som Svensk Utemiljö erbjuder sina kunder, främst privatpersoner, men också ett växande antal bostadsrättsföreningar.

Motorsågar och snöslungor är bara två av alla de farliga arbetsredskap som medarbetarna på företaget hanterar. Arif Kurbanov, vd och styrelseordförande, är medveten om de lagar och förordningar som gäller. När det gäller arbetsmiljö och arbetsgivarens ansvar måste bestämmelserna helt enkelt efterföljas i verkligheten.

– Jag har själv arbetat med alla typer av maskiner så jag kan säkerhetsarbetet och hur det ska utföras. Det praktiska kring arbetsmiljöfrågor lärde jag mig själv av mina arbetsledare en gång i tiden.

Arif menar att kombinationen ung chef och arbetsmiljö ibland kan vara problematisk.

– När jag var 17 år var jag arbetsledare för dem som var 20 år äldre, så visst hände det att de försökte testa mig och mina kunskaper. Då gäller det att bevisa att
man kan det man gör, något jag lyckades med.

Behörighet och kunskap

På Svensk Utemiljö kontrolleras behörigheten för alla nyanställda när det gäller motorsågskörkort, höghöjdsarbete och arbete på väg.

– Kontrollen är tyvärr inte alltid så noga i den här branschen. Många säger att de kan fälla träd men det stämmer inte. Härom dagen hade jag en sökande som sa att han fällde träd med yxa. Det blev inget jobb där, säger Arif.

Han erkänner dock att just trädfällning inte är något han jobbat med – "jag är höjdrädd så det går inte" – men lösningen för att testa potentiella nya trädfällare är att låta dem visa erfarna medarbetare hur de klättrar och hanterar motorsågen innan de anställs.

– Att låta erfarna medarbetare kontrollera kunskaper hos arbetssökande är något jag kan rekommendera andra chefer att göra.

Olycka

Olyckor händer på alla arbetsplatser, så även på Svensk Utemiljö. Den allvarligaste skedde för ungefär två år sedan, en olycka som hade kunnat sluta riktigt illa.

– En av våra anställda skulle arbeta med motorsåg hos en kund. Vi har regler för vilka skyddskläder som ska användas då, men eftersom det var en varm sommardag lät han bli att ha på skyddsjackan.

Det straffade sig snabbt. Motorsågen fick ett kast och sågklingan slog in i armen. Jacket blev djupt och akuttransport till sjukhuset tillkallades. Lyckligtvis gick armen att rädda men det krävdes operationer och flera månaders rehabilitering innan medarbetaren kunde återgå till arbetet.

– Kunden anmälde olyckan till Arbetsmiljöverket, som efter att ha utrett det hela kom fram till att vi som arbetsgivare inte hade något ansvar till det inträffade. Det hela slutade bra och försäkringarna täckte kostnaderna både för oss och för vår kollega. Och kunden är i dag en av våra bästa.

Olyckan blev också en varningsklocka för samtliga på företaget. Vikten av hur bästa säkerhet skulle uppnås vid olika typer av maskinarbete diskuterades.

– Det går inte att komma ifrån att vi jobbar med många farliga maskiner och i farliga situationer. Arbetsmiljöarbete krävs på alla typer av arbetsplatser, men det är inte på alla arbetsplatser som du sitter tio meter upp i ett träd och sågar av en topp som väger hundratals kilo samtidigt som du håller en vrålande motorsåg i handen.

Jobbade extra som trädgårdsarbetare

Arif kom från Kazakstan till Sverige när han var elva år gammal. Fyra år senare började han jobba extra som trädgårdsarbetare.

– När jag var 16 slutade jag skolan och började jobba heltid. Det är klart att jag kanske borde ha gått klart skolan men det var så roligt att jobba.

Och det var inte bara att jobba som var roligt, tyckte Arif. Han ville även testa att driva sitt eget företag, så när han fyllde 18 år startade han ett trädgårdsskötselföretag.

– Det var roligt i början men trots att jag hade några anställda gjorde jag det mesta själv. Jag jobbade ute på fältet till klockan sex, sedan skötte jag pappersarbetet fram till midnatt – sju dagar i veckan. Till slut gick det inte längre.

I stället testade Arif att driva ett IT-bolag men insåg snart att det var inom trädgårdsskötsel som hans framtid låg. Genom att ta över det befintliga företaget Svensk Utemiljö och anställa en driftschef kan han nu koncentrera sig på administration och produktutveckling. En av nyheterna som företaget erbjuder är abonnemang av trädgårdstjänster – kunden tecknar upp sig för ett antal timmar och kan sedan på hemsidan bestämma och boka vad som ska utföras.

– Det underlättar både för oss och för kunden. 2011 ser ut att bli ett riktigt bra år för oss, och just nu söker vi ett tiotal nya medarbetare.


Arifs tre tips för en bättre arbetsmiljö

  • Kontrollera att medarbetarna har rätt behörighet och skyddsutrustning för det arbete som ska utföras.
  • Föregå med gott exempel – visa dina kollegor att du själv följer de regler och lagar som finns.
  • Låt äldre, mer erfarna medarbetare, lära nya kollegor hur ett säkert arbete bedrivs.


Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5 maj 2011.

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem