2011-06-17

”Jag skapar balans genom att acceptera mitt ansvar”

P-O Nordin. Foto: Johan Bergmark

Vissa chefer finner sin balans i livet genom att dra tydliga gränser mellan yrkesliv och privatliv. För P-O Nordin, major och officer inom Försvarsmakten, är det precis tvärt om.
– Jag är officer, det är inte mitt yrke, det är en del av den jag är. Då blir det lättare att vara borta från familjen eller bli inringd på ett uppdrag med kort varsel, förklarar han.

Men att rekommendera andra ledare att tänka precis som honom, att identifiera sig helt med sitt yrke, vill han inte göra utan förbehåll.

– Jag tror att man måste acceptera att man är ledare och chef och att det med den rollen kommer en hel del ansvar. Om du accepterat det, kan du utifrån det dra dina egna gränser, till exempel att du inte vill ta emot jobbsamtal på kvällar eller helger, menar P-O Nordin.

För honom bygger ett hållbart ledarskap på tre grundpelare – kompetens, etik och vilja: du måste ha tillräcklig kompetens inom ditt yrkesområde för att kunna leda, du måste ha stenkoll på dina värderingar och du måste vilja vara ledare.

För att få fram fler hållbara chefer som vill leda över längre tid sätter han viljan främst:

– Det gäller att hitta människor som verkligen vill leda och som brinner för ledarskap. I medgång och motgång. Jag har som alla andra haft dagar och år som varit tunga, och då gäller det att plocka fram viljan inom sig, säger han och fortsätter:

– Vad gäller etik och värderingar så måste de vara väl grundade inom dig.
I mitt yrke kan jag hamna i en situation då jag måste utöva militärt våld. Har jag då inte tänkt igenom dessa situationer innan de dyker upp, kan det sluta med en katastrof. Samma sak gäller ju för exempelvis en läkare som ställs inför val som gäller liv eller död.

Även om P-O är sitt yrke till stor del, så har han hittat sätt att koppla av och rensa huvudet från tankar. Det gör han bäst på cykeln, både i skogen och längs landsvägarna, eller genom att åka ut och fiska helt ensam eller att sätta sig med en god bok.

– Mitt bästa råd till andra ledare är att träna något som gör dig fysiskt trött. Du blir piggare när du är i fysiskt god form och träningen fungerar också som en ventil.
Du blir av med stresshormoner som adrenalin som du samlat på dig. Att träna verkar ha samma goda effekt för alla, säger P-O, och fortsätter:

– När jag cyklar ett hårt pass i skogen måste jag koncentrera mig totalt på rötter och stenar för att inte falla, men trots det – eller sannolikt tack vare det – kommer jag nästan alltid på smarta lösningar på problem under eller efter passet.

Som de flesta andra ledare har P-O Nordin gått igenom prövande perioder. Han berättar om 2009, då han ansvarade för 250 personer. Över en natt fick han en ny chef samtidigt som tre av fem av hans närmast underställda chefer ersattes. Hela fyrtio procent av hans personal byttes ut i ett svep. Det var en omorganisation med ett stort O.

– Det var det tuffaste år jag har upplevt. Det fanns inga direkta mål – jag fick lösa det med att skapa egna mål under en övergångsperiod. Och jag skulle lösa stora uppgifter med en tämligen oerfaren personal. Då fick jag lära mig att ställa motkrav till min egen närmsta chef. Jag lärde mig också att man alltid kan delegera mer ansvar än vad man tror, förklarar P-O.

Han råder andra ledare att kräva en balans mellan uppsatta mål och tillgängliga resurser. Så här i efterhand tycker han att han själv borde ställt de kraven lite tidigare.

– Ibland måste man vara så tuff att man säger: "Har jag bara de här resurserna, ja, då kan jag inte leverera mer än det här".

P-O har aldrig ångrat valet att bli ledare inom Försvarsmakten. Han älskar sitt jobb, så till den grad att han längtar till jobbet efter helger och semestrar.

P-O tror att en av anledningarna att han trivs så bra är att hans uppgifter ständigt förändras. Det ena året är han ansvarig för en verksamhet på 250 personer och ska fördela en budget på tolv miljoner kronor. Ett annat år innebär det att vara chef för Underrättelsesektionen på det svenska förbandet i Afghanistan.

– I maj åker jag till Afghanistan igen, där ska jag vara lärare och mentor för en afghansk officer. Men jag trivs som allra bäst när jag jobbar som operativ chef, det vill jag fortsätta med framöver. Ett annat mål jag har är att gå det tvååriga chefsprogrammet för officerare.


P-O:s tre tips för ett hållbart ledarskap:

  • Det måste finnas en balans mellan uppgifter och resurser för att ledarskapet ska bli hållbart. Se till att skapa eller kräva den balansen.
  • Delegera mera! En ledare ska ha tid att leda och ha fokus på just ledarskapet.
  • Grundpelarna för ett hållbart ledarskap är kompetens, etik och vilja. Om du inte har dem, skaffa dig dem.


P-O Nordin

Jobb: Officer och major inom Försvarsmakten.
Ålder: 44.
Antal anställda: 572, varav en rapporterar direkt till P-O. Under perioder har han haft 250 rapporterande.
Bor: I Solna.
Karriär: Började år 1987 på SEB:s Fondlikvidavdelning innan han 1989 sökte sig till Försvarsmakten, där han sedan dess jobbat i olika befattningar.
Senaste kontakt med Ledarna: I januari 2011 i samband med att han lämnade ordförandeskapet för den lokala klubben på Livgardet.


Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 6/7 juni/juli 2011.

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem