2010-10-15

”Jag vill att mångfalden ska synas”

Geronimo Unia. Foto: Kalle Assbring

Satsa på mångfald – för att din arbetsplats tjänar på det. Det rådet ger Geronimo Unia, initiativtagare till Rinkebyakademien. – I framtiden kommer människor inte att vilja köpa varor eller tjänster från ett företag som inte representerar hela befolkningen.

Geronimo Unia började redan 1999 engagera sig i ett läxläsningsprojekt på Rinkebyskolan i nordvästra Stockholm. Det ledde till en satsning på att få fler av områdets ungdomar att läsa vidare.

– Sedan kom de ut från högskolan och sa: "Okej Geronimo, nu har jag en högskoleutbildning men jag blir inte kallad till en enda intervju och jag får inget jobb". Jag tänkte: Är svenska samhället så dumt att det utbildar ungdomar för massor av pengar och sedan inte ger dem jobb? Hur kan det gå ihop? Hur länge kan vi hålla på med det?

Ett mentorskapsprogram

Geronimo Unia berättar att han tjatade sig till möten med chefer på ett tiotal stora svenska företag. Han frågade: Varför anställer ni inte dessa ungdomar?

– Svaret blev ett enda: Vi har inga referenser, berättar Geronimo.

Ur det föddes Rinkebyakademien – ett mentorskapsprogram för att tidigt sammanföra skola och arbetsliv, elever och deras framtida arbetsgivare.

I dag finns runt 150 mentorer – samtliga personer på chefsnivå – på stora och små företag och organisationer, som Ledarna, regeringskansliet, TV4, Tre, Dagens Industri, Rymdbolaget, Swedbank, Folkoperan med flera. Varje mentor har en högstadieelev från Rinkebyskolan med sig på jobbet minst två gånger per termin.

– De "skuggar" sin mentor, och är med under en arbetsdag och observerar. En elev skulle kunna sitta bredvid dig nu och se hur det är att vara journalist. Hur är du klädd? Hur hälsar du på mig? Hur ställer du frågor?

Nyttiga kontakter

Ungdomarna skaffar innehåll till sitt CV. De får nyttiga kontakter, tar del av företagskulturer och sociala koder och lär sig bygga nätverk. Men det är inte bara eleverna som tjänar på projektet, är Geronimo Unia noga med att påpeka.

– Det behövs dynamik och annorlunda tänkande på en arbetsplats. Som chef måste man förbereda sin personal på att alla inte är lika, och det är något jag verkligen vill tipsa andra chefer att tänka på. Var tydlig med att kommunicera till de anställda att fler kvinnor, fler unga och fler invandrare är något som företaget tjänar på i längden, säger han och fortsätter:

– Jag vill att mångfalden ska synas. Så att våra barn vågar och vet att det är möjligt och får fler förebilder. Jag minns när Rapport fick en svart tjej som nyhetsankare. Då var det jättemånga här som ville börja jobba på tv. De såg att det fanns en möjlighet. Eller när Zlatan tog plats i landslaget, då var det många som för första gången tog på sig svenska landslagströjan.

"Att göra business på att göra gott"

När Geronimo Unia inledde arbetet med Rinkebyakademien för snart två år sedan var det svårt att få arbetsgivare att nappa. Vad är nyttan för oss? undrade vd:arna. I dag ringer de själva upp och anmäler sig som mentorer. Företagen har lärt sig att det går "att göra business på att göra gott", som Geronimo uttrycker det. Vill man öka sin omsättning måste man lära känna sina kunder för att möta deras efterfrågan.

– Hur många miljarder konsumerar inte invandrare för? Vi har fortfarande inte kommit så långt i Sverige att företag uppmärksammar den muslimska högtiden Eid al-fitr då många köper presenter. I stället för att bara ha julerbjudanden skulle leksaksaffärerna kunna tänka på det också. Det kanske de här ungdomarna kan ge företagen, resonerar han.

– Ett företag som vill vara globalt måste börja hemma. Vinsten är ovärderlig – hela världen finns i Sverige, utnyttja det innan du ger dig ut och ska etablera dig. I stället för att åka till Turkiet och anlita konsulter där kan du hitta fem personer här, som talar språket och kan koderna.

Ett integrationsarbete

Geronimo Unia är utbildad sociolog och själv uppväxt i Rinkeby. För honom blev det en aha-upplevelse när han insåg att mångfald inte bara handlar om kön och etnicitet, utan minst lika mycket om klass.

– Det här är ett integrationsarbete som samhället behöver och som borde finnas på alla skolor. Det här är inget invandrarproblem. Att ungdomar väljer bort det de inte känner till är ett problem som finns i hela Sverige och det gäller framför allt arbetarklassungdomar som inte har föräldrar som är entreprenörer eller akademiker. Unga killar från landet vet inte heller hur det ser ut på regeringskansliet.


Geronimos tre tips för ökad mångfald:

  • Gå in i nätverk där ungdomarna finns. Genom att engagera dig i mångfalden kommer du att hitta personerna som du vill rekrytera.
  • Våga skryta om att du jobbar för ökad mångfald. Talar du högt om det kommer du att få fler som söker sig till ditt företag spontant.
  • Visa de förebilder ni har på arbetsplatsen. Byt ut bilder på hemsidan, så att alla inte är blonda eller att det bara är män.
Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem