2011-03-21

Kaspra är Årets Ledarutvecklare

Kaspra Burns.

Kaspra Burns, projektledare på Scouterna, är en av vinnarna i duon som i förra veckan förärades Ledarnas pris som Årets Ledarutvecklare 2011.

– Det känns jätteroligt och är en stor ära. Jag kan tacka min kollega Patrik Hedljung för framgången eftersom vi jobbar tätt ihop och kompletterar varandra så bra, säger hon.

Kaspra Burns, 32, är utbildad teaterpedagog och arbetade tidigare på Levande Verkstad. I dag leder och utvecklar hon Scouternas ledarskapsutbildning "Värdebaserat Ledarskap" med kollegan Patrik Hedljung.

– Jag blev scout vid åtta års ålder och fick min första ledarskapsutbildning vid tolv. Jag utvecklades automatiskt till att bli en naturlig ledare och fick en träning som jag tagit med i mitt dagliga arbete, säger Kaspra Burns.

Fokus på unga ledare

Scouternas ledarskapsutbildning fokuserar på unga ledare mellan 20-25 år. Ju tidigare man får träning i sin ledarroll, desto större påverkan har det på ledarskapet, menar Kaspra Burns.

– Vi ser att ledare som fått utbildning tidigt skapar effekt i samhället under lång tid.

I sitt arbete möter hon unga taggade ledare med glöd från ideella organisationer, bland andra Röda Korset, Fryshuset, Turkiska Ungdomsförbundet och Unga Forskare.

– Vi jobbar med integration både kulturellt och åldersmässigt och hjälper unga ledare att komma till insikt om vilka grundläggande värderingar de har. Hur syns de? Vilka hinder finns det? Ofta handlar det om rädsla, osäkerhet och andra försvarsmekanismer.

Starkt samhällsengagemang

Kaspra Burns växte själv upp i Bredäng och fick tidigt erfara tuffa törnar. Hon drivs av ett starkt samhällsengagemang och en tro på en bättre värld. Hennes mål är att unga människor ska präglas mer av kärlek än av rädsla. Bästa sättet, menar hon, är att stötta unga ledare i sin utveckling.

– I dag kan jag vara tacksam för mina erfarenheter eftersom det gav mig stor erfarenhet som jag lyckats ta tillvara i mitt arbete med unga ledare. De, liksom jag, brinner för samhällsutveckling och sitt arbete med barn och unga, säger Kaspra Burns.

En förutsättning för att vara bra chef är att du har en tydlig vision och ett driv i den riktningen, och att du är lyhörd, menar Kaspra Burns.

Som ledare är det A och O att utgå från sig själv. Men det är inget som kommer automatiskt, utan kräver övning.

– Vi lär oss att vara på ett sätt från unga år, ofta kan det handla om att erövra mer potential än vi trodde att vi hade.


Kaspra Burns ledartips:

  • Börja med dig själv som ledare. Fokusera inte på dem du leder utan på vem du är och vart du vill. Först när man står stadigt med sig själv kan man intressera sig genuint för andra.
  • Uttryck det du upptäcker om dig själv. Ofta är det lättare att prata budgetar och planering. Öva att ta upp mjuka frågor, som rädsla, vilja, behov.
  • Hitta ett sätt att älska olikheter. Min kollega Patrik och jag fungerar så bra ihop tack vare att vi älskar att vi är olika.
  • Öva och utveckla det du är bra på. Ta stöd och hjälp med det du är sämre på.
  • Ge ansvar tidigt. Själv fick jag ledarskapsutveckling vid 12 och ansvar för ledaraktiviteter för 5 000 personer vid 18. Utmana de yngre med ansvaret.


Läs också intervju med Patrik Hedljung

Läs om Kompetensgalan

Uppdaterat: 2013-11-07

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem