2011-05-18

Linda – en ledare för framtiden

Linda Jansdotter Larsson. Foto: Jessica Sunmo

Linda Jansdotter Larsson – så heter landets främsta unga kvinnliga chef. På galan Framtidens kvinnliga ledare den 17 maj 2011 fick hon ta emot utmärkelsen från Ledarna och karriärnätverket Shortcut.

Det är första gången Linda Jansdotter Larsson, som är chef för trading operations på SEB, nominerats till den 75 namn långa listan – och hon gick rakt upp i topp.

– Det är superroligt! För mig är det oerhört smickrande att ens vara nominerad och finnas med på listan med alla fantastiska kvinnor. Utmärkelsen betyder jättemycket. Jag ser det som ett kvitto på att mitt ledarskap fungerar, säger Linda Jansdotter Larsson.

Vad är viktigt för dig i rollen som ledare?
– Att skapa en vision för en enhet, och i mitt fall få med mig alla 225 medarbetare på resan och jobba tillsammans för att nå fram. Det är det absolut väsentligaste.

Beskriv din ledarstil!
– Jag är orädd och vågar bryta mönster och hitta nya, egna vägar för att nå resultat. Jag tror att det är lite därför som jag blev nominerad. Jag hoppas att jag har en förmåga att entusiasmera och inspirera andra chefer i deras ledarskap.

Att du är orädd och vågar bryta mönster – har du något exempel på det?
– Jag har varit med om en stor förändringsresa med min enhet och där har vi hela tiden försökt pröva nya saker. Jag tror att det tidigare kan ha funnits en liten rädsla för att misslyckas och att man därför blivit avvaktande. Ganska nyligen hade vi i min ledningsgrupp en övning där alla fick berätta om ett misstag som de gjort, och sedan firade vi lärdomarna av det. För vad är egentligen det värsta som kan hända? Det gäller att få in att det inte är farligt att misslyckas, utan att det faktiskt går att lära sig saker av det.

– Ibland kan rädslan att misslyckas blockera och hämma utvecklingen.

Har du aktivt sökt dig till ledarrollen?
– Jag fick förmånen att testa ledarskap väldigt tidigt, redan när jag började på Carnegie. Sedan dess har jag varit ledare i olika roller och på olika nivåer. Jag kände väldigt tidigt att det passade mig.

Har du något ledskapstips att dela med dig av?
– Att tro på sig själv, våga chansa och våga misslyckas är något jag har med mig. Sedan också vikten av kommunikation och att skapa dialog.

Var ser du dig själv yrkesmässigt om fem år?
– Jag tror och hoppas att jag har en ledarroll även då, en större roll på högre nivå där jag har möjlighet att påverka och göra skillnad.

Har du haft några förebilder eller mentorer som du har lärt dig av?
– Oh ja. Jag vill inte namnge någon specifik – men jag har haft förmånen att jobba med väldigt, väldigt bra chefer både på Carnegie och SEB. Chefer som har vågat tro på mig och vågat sätta mig i nya roller, vilket har utvecklat mig. Jag har hämtat mycket inspiration från andra chefer och ledare.

Som vinnare av Framtidens kvinnliga ledare blir du själv en förebild, inte minst för andra unga kvinnor som vill se sig själv i en ledarroll. Hur ser du på det?
– Om jag bara kan inspirera någon tjej – eller kille – att vilja välja chefskarriär, så är det otroligt kul!

Hur har du firat utmärkelsen?
– Tillsammans med mina medarbetare. Det här är inte bara för mig, vi uppnår resultat tillsammans.


Linda Jansdotter Larsson

Ålder: 35.
Bor: I Stockholm.
Titel: Chef för trading operations på SEB.
Antal anställda: 225, tio rapporterar direkt till Linda.
Bakgrund: På SEB sedan 2008, dessförinnan på Carnegie där hon också hade olika ledarroller.


Text: Sofia Stridsman

Uppdaterat: 2012-12-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem