2014-01-23

”Stöd när tryggheten försvinner”

Helena C Larsson. Foto: Annika af Klercker.

När Helena C Larsson förlorade jobbet fick hon stöd av Ledarnas chefsrådgivare i förhandlingarna med arbetsgivaren.
– Det är skönt att ha någon vid sin sida i den situationen, säger Helena.

Helena C Larsson var ekonomichef och satt i ledningsgruppen på ett stort it-företag. Att ekonomidelen skulle centraliseras till huvudkontoret hade diskuterats och på så vis var beskedet om uppsägning ingen överraskning.

– Samtidigt trodde jag ändå inte riktigt att man skulle driva igenom det.

Helena hade jobbat inom företaget i 26 år. Hon hade varit med och byggt upp det från de första sex anställda till dagens arbetsstyrka på över hundra personer.

– Jag känner ju för företaget och vill det väl. Jag vill inte göra någonting som kan skada det.

Att förhandla om villkoren för sin uppsägning var därför inte särskilt lätt.

– Även om jag kände till omständigheterna och visste att processen inte var personlig var det mycket känslor som rördes upp. Det är mentalt påfrestande att skiljas från sitt företag. Då är det skönt att ha någon med sig vid förhandlingsbordet.

Tog kontakt med Ledarna

Helena tog kontakt med Ledarna redan innan uppsägningen eftersom hon anade vad som skulle hända. Då fick hon prata med chefsförhandlaren Britta Grahn i Malmö.

– Hon guidade mig hela vägen och satt också med vid förhandlingarna. Även om jag har jobbat med HR är det något helt annat att diskutera villkor när det gäller en själv. Jag rekommenderar verkligen andra i samma situation att ta hjälp. Tveka inte!

Att kunna alla avtalsbegrepp kräver också en expert, menar hon.

– Hon hjälpte mig till ett bra avtal. Hon kunde både juridiken och visste vilka möjligheter vi hade. Det är lättare när någon annan sätter press vid förhandlingsbordet än att göra det själv – det är ju mina egna kolleger jag förhandlar med. Jag kände mig dessutom mer bekväm så här. Och allt landade bra, utan konflikter.

Helena och Britta hade avstämningsmöten och mejlkontakt genom hela processen från uppsägning till nytt jobb.

– Jag fick alltid svar på mina mejl direkt och hon förstod mina behov. När vi hade skrivit överenskommelsen gick hon också igenom den för att se att allt var okej. Inget finstilt, eller så. Det kändes tryggt.

Helena fick tidigt ett omplaceringserbjudande eftersom hon varit anställd så länge, men tackade nej och blev uppsagd på grund av arbetsbrist efter semestern 2013. I november samma år började hon på ett nytt jobb som företagsledare på Lyft & Byggmaskiner AB i Ängelholm. Arbetslösheten blev bara två månader, och tack vare avtalet med förra arbetsgivaren hann det aldrig bli något inkomsttapp.

– Jag kunde slappna av och faktiskt njuta av den lediga tid som blev. Att jag så snabbt fick klart med ett nytt arbete bidrog förstås också.

Använda sitt kontaktnät

Att vara driven och använda sitt kontaktnät var två viktiga faktorer som bidrog till att processen gick så fort, menar Helena.

– Jag vill leda och utveckla människor. Men egentligen kan jag göra vad som helst, bara jag får komma ut och träffa folk.

Hon var också på möte med Trygghetsrådet.

– Jag blev automatiskt anmäld dit. Det kändes väldigt bra och tryggt, även om jag inte hann utnyttja dem så mycket. Men det betyder mycket att ha någon som stöttar en i stället för att sitta ensam på sin kammare. Jag är också kvar hos Trygghetsrådet i fem år efter uppsägningen. Det är bra – då behöver man ju inte vara rädd att pröva på något nytt uppdrag.

Redan när det började pratas om att förändra organisationen i företaget förstod Helena att hennes roll kunde försvinna. Hon tog då kontakt med Lyft & Byggmaskiner AB i Ängelholm, ett företag som hon hört av kring ett uppdrag några år tidigare. Den gången var det inte aktuellt att byta jobb, men nu var ju hennes situation annorlunda. När ryktet spred sig att hon blivit uppsagd fick hon också erbjudanden från flera olika håll.

– Det är viktigt att utnyttja sitt kontaktnät. Det finns många som vill hjälpa och man ska inte vara rädd att be om den hjälpen.

Hon valde också själv att bli arbetsbefriad omedelbart efter uppsägningen, så hon kunde koncentrera sig på att hitta nytt jobb.

– Mina arbetsuppgifter skulle ju försvinna så då fanns det väl inte så mycket att göra, tänkte jag. Men känner jag mig själv rätt så hade jag jobbat heltid om jag varit kvar. Det var bättre att komma bort från företaget tidigt – också för mina kollegers skull, de som skulle jobba kvar.

Mental process

Hon beskriver resan som en mental process med tydliga faser; den första var den egna insikten om vad som skulle hända, sedan kom den faktiska uppsägningen och nästa steg var att berätta offentligt och för kollegerna. Alla steg medförde en känslomässig omställning och påfrestning.

Sista fasen var när hon kunde meddela att hon fått ett nytt jobb – positivt ur alla bemärkelser.

– Då kunde jag slappna av på riktigt. Det känns som att jag drog en vinstlott. Nu får jag sätta mig in i en helt ny bransch och det känns väldigt spännande.

Lyft & Byggmaskiner är södra Sveriges mest kompletta maskinuthyrningsföretag. Företaget har 85 anställda främst i södra Sverige.

– Det blir en hel del resor men egentligen har jag fått närmare till jobbet nu.

 

Helenas tips

  • Var inte rädd att be om hjälp.
  • Tro på dig själv och ta inte processen personligt.
  • Kämpa på och utnyttja alla dina kontakter.


Helena C Larsson

Jobb: Företagsledare på Lyft & Byggmaskiner AB i Ängelholm.
Ålder: 47.
Bor: Munka-Ljungby.
Karriär: Tidigare bland annat ekonomi- och administrativ chef, konsultchef och supportchef inom it-branschen.
Senaste kontakt med Ledarna: I november, angående nytt jobb.
Antal som rapporterar direkt till Helena: 15.

 

Foto: Annika af Klercker.
Detta är en längre version av en artikel som är publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 1 januari 2014. 

Uppdaterat: 2014-01-23

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem