2014-11-11

”Jobbet kan ske överallt”

Thomas Hansen, personalansvarig kommunikationskonsult på JMW

I framtiden kommer jobbet inte att vara någonting du går till, utan någonting du gör. Samtidigt innebär det också att du som chef måste vara beredd på att hantera olika generationers syn på arbete. Det menar Thomas Hansen, personalansvarig kommunikationskonsult på JMW.

Den stora förändringen i dagens ledarskap jämfört med för tio år sedan är enligt Thomas Hansen digitaliseringen. Tack vare att många arbetsuppgifter nu går att utföra var som helst har den fysiska arbetsplatsen till viss del spelat ut sin roll. Och den tendensen lär hålla i sig.

– I framtiden hoppas jag att större fokus kommer att ligga på vad man gör i stället för var man gör det. Det ska inte spela någon roll om du befinner dig i Madrid, Abisko eller Stockholm. Som chef handlar det inte längre om att leda i enbart en fysisk lokal, säger Thomas Hansen.

Han menar att arbetet dessutom har en del att vinna på att skötas på distans.

– Det finns ju en poäng med att finnas på plats, men hos oss uppmuntrar vi varandra att jobba utanför kontoret. Ibland kan man behöva höra sorlet från Fotografiska museet eller T-Centralen, eller jobba hemifrån för att bryta invanda mönster, säger han.

Samtidigt menar Thomas Hansen att synen på arbete kan skilja sig åt mellan olika generationer. Generation Y, det vill säga den generation som föddes på sent 1970-tal fram till i början av 2000-talet, har andra förväntningar på arbete än vad många äldre har. Inte minst när det gäller synen på distansarbete.

För att undvika motsättningar blir det därför extra viktigt med respekt för olika synsätt, menar Thomas Hansen.

– Det gäller att utmana varandra, men också att vara lyhörd och lyssna. De nya sätten att arbeta kommer även att kräva en stor tillit.

– Det ställer krav på en större transparens och öppenhet. Att våga lita på sina kolleger blir en framgångsfaktor, säger Thomas Hansen.

 

Tips till unga chefer:

  • Skaffa dig en chefskompis som du träffar regelbundet och diskuterar ledarskap med. Ni behöver inte jobba inom samma bransch, men det är en fördel om ni har ungefär lika lång erfarenhet.
  • Komplettera din chefskompis med en mentor som är mer erfaren och som kan ge dig råd utifrån sin erfarenhet.
  • Kom ihåg att det är viktigt att både våga visa sig stark men också att vara ödmjuk. Sikta högt och var rättvis mot dig själv. Du blir aldrig färdig.

 

Thomas Hansen

Jobb: Personalansvarig/kommunikationskonsult på JMW.
Ålder: 31 år.
Bor: Solna.
Karriär: Kandidatexamen från Mittuniversitetet. Har haft flera kommunikationsroller inom Microsoft och har även jobbat som pr-konsult i Australien. Kommunikationskonsult på JMW sedan sex år tillbaka. Har haft personalansvar i cirka ett år.
Så många rapporterar till Thomas Hansen: 15 personer.
Antal år som medlem: 2.
Senaste kontakt med Ledarna: Besökte en Chefssalong i mitten av september.


Foto: Anna-Rut Fridholm.

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 11 november  2014.

Uppdaterat: 2014-11-12

Chefsguide

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem