2015-10-15

Så hittar de nya chefer

Annelie Samuelsson. Foto: Lokomotiv/IBL

Det är ingen nyhet att chefsförsörjningen är en stor utmaning för många verksamheter, inte minst inom offentlig sektor. Region Gävleborg har hittat ett eget sätt att fånga upp lämpliga chefskandidater.

Programmet kallas Chefsbanken och går ut på att cheferna får nominera medarbetare som de tror skulle passa som chefer. Det finns även en möjlighet för medarbetarna att nominera sig själva.

De nominerade intervjuas sedan av hr-avdelningen och testas av Företagshälsan. Därefter väljs 10–15 personer ut som får genomgå en tio dagar lång ledarskapsutbildning utspridd på åtta månader.

En av dem som inledde sin chefskarriär via Chefsbanken är Anneli Samuelsson, vårdenhetschef på hälsocentralen i Iggesund. Hon gick ut programmet år 2000 och har varit chef sedan dess.

– Vi träffades några gånger i månaden och däremellan jobbade vi med egna uppgifter. Bland annat fick vi ”skugga” en chef. Då gick vi bredvid någon eller ett par chefer för att få en bild av vad jobbet innebär, säger hon.

Efter att deltagarna har gått igenom programmet sätts de upp på en lista där de som behöver en ny chef kan söka lämpliga kandidater.

– Har du gått igenom Chefsbanken vet alla att ”där är en person som blev antagen och klarade alla tester och har genomgått en utbildning”, säger Anneli Samuelsson.

Deltagarna kommer från olika yrkeskategorier och har varierande grundutbildningar. De flesta som genomgår programmet går vidare till någon form av chefsroll. Men det förekommer även att en del kommer på andra tankar.

– Det brukar ju alltid vara någon som kommer på att ”nej, det här är nog inget för mig”. Tack vare programmet inser de att det inte är ledarskap de vill hålla på med. Då får de en chans att upptäcka det i tid.


Så funkar Chefsbanken:

  • Cheferna (eller medarbetarna själva) nominerar personer med chefspotential. Urvalet görs med intervjuer och tester.
  • De utvalda personerna får genomgå en chefsutbildning med regelbundna träffar varvat med konkreta uppgifter.
  • Efter programmet sätts personerna upp på en speciell lista där de som söker en ny chef kan hitta lämpliga kandidater.


Anneli Samuelsson

Jobb: Vårdenhetschef på Iggesund Din hälsocentral, Iggesund.
Ålder: 49.
Bor: Hudiksvall.
Karriär: Utbildad narkos- och iva-sköterska. Började som avdelningschef på akutmottagningen på Hudiksvalls sjukhus år 2000. Fyra år senare blev hon avdelningschef på barnkliniken inom öppenvården i Hälsingland. År 2008 utsågs hon till vårdenhetschef på Hudiksvalls hälsocentral och tre år senare började hon som vårdenhetschef i Iggesund.
Antal medarbetare: 25.
Antal år som medlem i Ledarna: 15.
Senaste kontakt med förbundet: Sitter i Ledarnas förbundsstyrelse samt i styrelsen för Ledarna inom Vård & Omsorg och har därför kontakt med förbundet en till två gånger i månaden.


Foto: Lokomotiv/IBL

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 10, oktober 2015.

Uppdaterat: 2015-11-17

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem