Chefsguider
Bra chefer och ett gott ledarskap föder framgång. Utvecklas som chef med våra verktyg, tips och råd! Välj en eller flera guider eller situationer som du befinner dig i.
Det finns 279 guider inom ditt val
SÖK I GUIDER

Investera i din karriär

Vill du se tillbaka på en karriär du är nöjd med? Börja med att titta framåt! Med Ledarnas tjänster får du stöd som chef oavsett var du befinner dig i karriären.

Karriären kan se olika ut beroende på vem du är. Vid olika tidpunkter i livet kan dina önskemål se helt olika ut. Du kanske vill utvecklas som chef, hitta nytt jobb, byta bransch, arbetsgivare eller helt enkel ta en paus. 

En av många definitioner av karriär lyder ”Att göra karriär innebär att vara i den roll där du trivs, utvecklas och når de resultat du önskar i ditt yrkesliv.” Denna enkla definition skapar dock ett par viktiga frågor. I vilka roller eller situationer trivs du bäst? Vilka utvecklingsmöjligheter ser du idag? Vilka resultat och lärdomar vill du uppnå i ditt yrkesliv?

I rapporten Viktiga trender för morgondagens ledarskap från 2015 att det finns många tecken på att den tid vi nu lever i innebär stora och accelererande förändringar som kommer att skapa en helt ny värld på kortare tid än vi kanske anar.

Enligt rapporten så finns en rad faktorer som kommer påverka chefers vardag och karriärer bland annat digitalisering och automatisering och jobbpolariseringen på arbetsmarknaden. 

Andra faktorer som tillkommer är att de flesta chefer någon gång i sitt yrkesliv funderar på vilken riktning de ska ta.

Som medlem i Ledarna har du tillgång till en rad guider och tjänster som hjälper dig att utvärdera, planera och utveckla din karriär:

  • Chefsguider – Vi har checklistor och guider som hjälper dig genom hela karriären.
  • Karriärrådgivning – Du får tre karriärsamtal med en chef som ger dig skräddarsydda råd om hur du kan utvecklas i karriären.
  • Granskning av LinkedIn-profiler – Vässa ditt digitala cv med vår karriärrådgivare, ingår i karriärrådgivningen.
  • Rebus – din ledarprofil – Gör som tusentals andra chefer, sätt ord på din kompetens.       
  • Chefsjobb – Vi samlar chefsjobb från hela landet när du vill ta nästa steg i karriären!
  • Utbildningar och digitala kurser – Ta del av vårt digra kursutbud och träffa andra chefer.

Som ett extra stöd till dig kan vi förutom våra karriärtjänster hjälpa dig med chefslönestatistik, chefsrådgivning och avtalsgranskning.

Text: Jörgen Kihlgren Uppdaterat: 2017-02-15

Utvecklas med våra chefsguider

Våra chefsguider inom karriär är speciellt framtagna för att hjälpa dig att utvecklas i din chefskarriär. Genom chefsguiderna om karriär tillhandahåller vi en strukturerad process och en verktygslåda som gör det enklare att planera din chefskarriär. Guiderna är uppbyggda så att du ska kunna analysera din nuvarande situation och vad du vill få ut av ditt framtida yrkesliv och karriär. Du får hjälp att inventera dig själv och sätta motiverande nya mål för din karriär.

Boka karriärrådgivning!

Vilket är nästa steg i din chefskarriär? Som medlem i Ledarna kan du nu boka rådgivningssamtal med våra erfarna karriärrådgivare. Ta chansen att bolla dina tankar och frågeställningar kring cv, anställningsintervjuer och möjliga karriärvägar.
Läs mer och boka direkt i vår kalender

Digital kurs: Planera din karriär

I våra digitala kurser finns övningar och aktiviteter som du kan genomföra själv eller tillsammans med din grupp. Utveckla ditt ledarskap med hjälp av filmer, poddar och tester – och experternas bästa tips.
Digitala kurser

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem