Chefsguider
Bra chefer och ett gott ledarskap föder framgång. Utvecklas som chef med våra verktyg, tips och råd! Välj en eller flera guider eller situationer som du befinner dig i.
Det finns 279 guider inom ditt val
SÖK I GUIDER

Dina mål

Så vad vill du egentligen? Vart är du på väg? Vart vill du nå i livet, privat och yrkesmässigt?

Dessa frågor är inte alltid lätta att besvara. Men i bland nödvändiga att ställa sig. Var därför öppen, realistisk och kreativ när du tänker igenom dina svar. Tänk därför långt fram i tiden. Vad vill du kunna se tillbaka på i livet och vara glad över att du gjort? Vad är det du inte vill ångra? Att ha en klar målbild hjälper dig att ta dig förbi eventuella hinder på vägen.

När målen är klara handlar det sedan om att forma och skriva en plan. Alla planer är preliminära och utgår ifrån vad du vet idag. I morgon kanske allt har ändrat sig. Det minskar dock inte värdet av att planera.

En plan kan alltid förkastas eller revideras. Utan plan blir du lättare utlämnad åt slumpen och andras initiativ. Planer ger dig riktning och fokus, en väg mot det du strävar efter. Även om det visar sig att du inte alltid rör dig i den riktning du planerat sätter dock planen dig i rörelse.

Text: Jörgen Kihlgren Uppdaterat: 2016-04-15

Utvecklas med våra chefsguider

Våra chefsguider inom karriär är speciellt framtagna för att hjälpa dig att utvecklas i din chefskarriär. Genom chefsguiderna om karriär tillhandahåller vi en strukturerad process och en verktygslåda som gör det enklare att planera din chefskarriär. Guiderna är uppbyggda så att du ska kunna analysera din nuvarande situation och vad du vill få ut av ditt framtida yrkesliv och karriär. Du får hjälp att inventera dig själv och sätta motiverande nya mål för din karriär.

Boka karriärrådgivning!

Vilket är nästa steg i din chefskarriär? Som medlem i Ledarna kan du nu boka rådgivningssamtal med våra erfarna karriärrådgivare. Ta chansen att bolla dina tankar och frågeställningar kring cv, anställningsintervjuer och möjliga karriärvägar.
Läs mer och boka direkt i vår kalender

Digital kurs: Planera din karriär

I våra digitala kurser finns övningar och aktiviteter som du kan genomföra själv eller tillsammans med din grupp. Utveckla ditt ledarskap med hjälp av filmer, poddar och tester – och experternas bästa tips.
Digitala kurser

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem