Chefsguider
Bra chefer och ett gott ledarskap föder framgång. Utvecklas som chef med våra verktyg, tips och råd! Välj en eller flera guider eller situationer som du befinner dig i.
Det finns 279 guider inom ditt val
SÖK I GUIDER

Därför bör du som chef vara närvarande på LinkedIn

LinkedIn blir allt viktigare i rekryteringssammanhang och i arbetet med att bygga, utveckla och underhålla sitt personliga varumärke och nätverk. Det finns mycket du som chef kan göra för att få ut mer av din närvaro och effektivisera ditt nätverkande på LinkedIn.

LinkedIn grundades år 2002 av entreprenören Reid Hoffman och är ett socialt nätverk inriktat på professionella kontakter. LinkedIn har cirka 300 miljoner användare.

Karriärrådgivare Christina Werner ger dagligen chefer råd om hur de kan vässa sin LinkedIn-profil. Här berätttar hon varför det är viktigt att vara närvarande på LinkedIn:

 • Fördjupar ditt personliga varumärke som chef
  LinkedIn hjälper dig att fördjupa och förstärka ditt eget personliga varumärke – och då handlar det inte om att skryta. Det handlar om att vara transparent i sitt budskap, och vara stolt över den kompetens och erfarenhet du faktiskt har.

 • Viktigt ha transparens i ditt budskap
  En undersökning från Ledarna och Novus visar att runt en fjärdedel av Sveriges chefer spanar in ditt cv på nätet när du söker jobb. 2011 var det bara en av tio chefer som aktivt kollade upp en blivande kandidat på LinkedIn. Många slarvar fortfarande med sin profil på LinkedIn, vilket kan få konsekvenser vad gäller budskap. Som chef behöver du ha ett transparent budskap vad gäller ditt ledarskap, ditt cv, din profil på LinkedIn och vad du lyfter i ditt utvecklingssamtal.

 • LinkedIn blir alltmer ett affärsverktyg.
  Sverige är ett exportberoende land, och LinkedIn har cirka 300 miljoner användare och siktar på fler. LinkedIn är idag lika mycket ett affärsverktyg som ett nätverk. Som säljare, projektledare, chef och vd finns det hur många möjligheter som helst vad gäller hitta leverantörer, kunder och samarbetspartners. Därför behöver du känna till LinkedIn som verktyg.

 • Omvärldsbevakning.
  Du kan bevaka och fördjupa dina kunskaper om din omvärld, bransch och konkurrenter. Det kan vara allt från att delta i diskussioner i olika grupper till att följa dina konkurrenter.

 • Kompetensutveckling
  Du kan använda det som kompetensutveckling inom chefs- och ledarskapsfrågor genom att följa intressanta personer inom din bransch. Du kan vara med i olika grupper som behandlar ämnen som du finner intressant.

 • Ett verktyg för din karriär
  LinkedIn är ett fantastiskt verktyg för att söka jobb eller söka efter information om tänkbara yrkesroller, arbetsgivare och branscher. LinkedIn har något förenklat blivit en ”speeddating-arena" för yrkesverksamma. I framtiden kommer morgondagens arbetskraft ha många fler anställningar under sitt arbetsliv. Det gör att arenor som LinkedIn kommer växa i betydelse för att öka på chansen till nya möjligheter vad gäller kontakter och arbetssökning.

 • Nätverkande
  LinkedIn har visat sig vara ett fantastiskt verktyg för dig som vill bygga upp, underhålla och utveckla ditt nätverk.Vässa din LinkedIn-profil med karriärrådgivare

Som medlem i Ledarna kan du nu boka rådgivningssamtal med erfarna karriärrådgivare. Ta chansen att bolla dina tankar och frågeställningar kring till exempel LinkedIn.
Läs mer och boka direkt i vår kalender

 

 

Uppdaterat: 2016-04-15

Utvecklas med våra chefsguider

Våra chefsguider inom karriär är speciellt framtagna för att hjälpa dig att utvecklas i din chefskarriär. Genom chefsguiderna om karriär tillhandahåller vi en strukturerad process och en verktygslåda som gör det enklare att planera din chefskarriär. Guiderna är uppbyggda så att du ska kunna analysera din nuvarande situation och vad du vill få ut av ditt framtida yrkesliv och karriär. Du får hjälp att inventera dig själv och sätta motiverande nya mål för din karriär.

Boka karriärrådgivning!

Vilket är nästa steg i din chefskarriär? Som medlem i Ledarna kan du nu boka rådgivningssamtal med våra erfarna karriärrådgivare. Ta chansen att bolla dina tankar och frågeställningar kring cv, anställningsintervjuer och möjliga karriärvägar.
Läs mer och boka direkt i vår kalender

Digital kurs: Planera din karriär

I våra digitala kurser finns övningar och aktiviteter som du kan genomföra själv eller tillsammans med din grupp. Utveckla ditt ledarskap med hjälp av filmer, poddar och tester – och experternas bästa tips.
Digitala kurser

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem