Chefsguider
Bra chefer och ett gott ledarskap föder framgång. Utvecklas som chef med våra verktyg, tips och råd! Välj en eller flera guider eller situationer som du befinner dig i.
Det finns 279 guider inom ditt val
SÖK I GUIDER

Uppföljning

De två viktigaste verktygen i att sätta rätt lön är uppföljning och utvärdering. Om du vet vad dina medarbetare har gjort, inte gjort och ändrat utifrån förutsättningarna under året kommer du att kunna sätta lön på rätt premisser.

Uppföljning och utvärderingen kan hjälpa dig att styra och utveckla gruppen och arbetet i rätt riktning för framtiden – vilket gör att du kan sätta lön på rätt saker.

Uppföljning är en förutsättning för att skapa en god utvärdering. Den ger överblick över vad som har hänt före, under och efter aktiviteten och görs kontinuerligt under arbetets gång. Det betyder att ni måste blicka både bakåt och granska, samt framåt och bedöma. Alltså, vad har blivit gjort och vad återstår att göra för att nå målet?

Var tydlig med varför ni har en uppföljning. Det är inte bara för att kontrollera arbetet och se att din medarbetare är på rätt spår. Det är också ett bra tillfälle att ge feedback på arbetsprestationen. Och om saker och ting inte går som det ska är uppföljningen ett tillfälle att göra eventuella ändringar i planen och resurserna.

Läs mer om uppföljning

Text: Johan Thesslin Uppdaterat: 2015-05-07

Digital kurs: Motiverande lönesättning

I våra digitala kurser finns övningar och aktiviteter som du kan genomföra själv eller tillsammans med din grupp. Utveckla ditt ledarskap med hjälp av filmer, poddar och tester – och experternas bästa tips.
Digitala kurser

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem