Pension och försäkring
Försäkringar och pensioner regleras både i lag och i avtal. Du kan också omfattas av egna privata försäkringar. Ditt medlemskap i Ledarna ger dig tillgång till en rad förmånliga försäkringar som kan ge dig och din familj skydd vid olika händelser. Markera den situationsknapp du är intresserad av - exempelvis "Vad händer om jag blir arbetslös?" - och din anställningsform, och låt oss guida dig till vad som gäller för just dig genom lag, avtal och ditt medlemskap i Ledarna.
Det finns 23 guider inom ditt val
SÖK I GUIDER

PTK Rådgivningstjänst

– för dig som är privatanställd tjänsteman och har aktiv ITP-tjänstepension

PTK Rådgivningstjänst hjälper dig att säkerställa att du har ett pensionssparande och ett försäkringsskydd som motsvarar dina behov och dina personliga preferenser.

  • Räcker pengarna när du går i pension?
  • Kommer din familj att klara sig ekonomisk om du skulle avlida?
  • Har du ett tillräckligt ekonomisk skydd om du skulle bli långvarigt sjuk?

I tjänsten lämnas konkreta råd till dig om hur du kan anpassa ditt sparande och ditt försäkringsskydd så att det möter dina behov.

  • Tjänsten utgår från ditt existerande pensionssparande och försäkringsskydd
  • Den hämtar elektronisk information från försäkringsbolag
  • Du kompletterar med information som behövs för att få en fullständig bild
  • Du får stöd för att uppskatta hur dina behov ser ut
  • Tjänsten föreslår lämpliga sätt att justera sparandet och försäkringsskyddet
  • Du väljer och genomför de förändringar som du finner lämpliga.

De råd som tjänsten lämnar baserar sig på fakta om dig, dina personliga preferenser, PTKs rådgivningsregler samt visst marknadsdata.

Gå in på PTK Rådgivningstjänst för att använda tjänsten. Där får du också information och kan se korta demonstrationsfilmer hur tjänsten fungerar innan du börjar.

Om du behöver komma i kontakt med någon angående exempelvis inloggning till rådgivningstjänsten ringer du Kundservice för PTK Rådgivningstjänst på telefon 0770-330 025.

Kostnadsfri och oberoende

PTK Rådgivningstjänst kostar ingenting att använda. Tjänsten är leverantörsoberoende och prioriterar den mest kostnadseffektiva lösningen för dig som sparare och försäkringstagare. PTK har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva finansiell rådgivningsverksamhet och står under inspektionens tillsyn.

PTK Rådgivningstjänst vänder sig till dig med aktiv ITP, det vill säga att din arbetsgivare idag betalar in premier till din ITP-försäkring. Notera att PTK Rådgivningstjänst är en tjänst för just rådgivning. Själva valen genomförs hos andra. ITP-valet sköts av Collectum och premiepensionsvalet av Pensionsmyndigheten.

Det är ett antal försäkringsbolag som lämnar information till PTK Rådgivningstjänst. Du som användare har möjlighet att själv lägga till information om försäkringar du tecknat hos övriga försäkringsbolag.

Text: Erica Ropero Uppdaterat: 2016-09-23

PTK Rådgivningstjänst

Skaffa dig koll på din pension och dina försäkringar!


Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem