Lunchseminarium: Behövs lönespridning i välfärden?

Vård, skola och omsorg står inför betydande rekryteringsutmaningar. I flera yrken ser vi en begynnande personalbrist, samtidigt som allt färre lockas av att jobba i dessa yrken. Ledarnas kommande Lönekarriärrapport, som lanseras på seminariet, visar bland annat att lönespridningen i kvinnodominerade yrken inom välfärdssektorn är mycket låg, vilket innebär små möjligheter till lönekarriär. En låg lönespridning gör också att chefens lönesättande roll blir begränsad, därmed saknar cheferna ett viktigt verktyg för att kunna utöva ledarskap.

Är ökad lönespridning önskvärd? Hur gör vi i så fall för att nå dit? Bidrar en högre lönespridning inom ett yrke till att göra yrket mer attraktivt? Skulle ökad lönespridning underlätta för cheferna att rekrytera rätt kompetens? Vi kommer också att diskutera årets avtalsrörelse ur ett lönespridningsperspektiv.

Ledarnas chefsekonom Anna Thoursie inleder seminariet med att presentera årets Lönekarriärrapport.

I panelen: Eva Adler Liedström, generaldirektör på Arbetsgivarverket, Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör på IT & Telekomföretagen inom Almega och Annelie Söderberg, förhandlingschef på Vårdförbundet. Seminariet avslutas med korta reflektioner från Ledarnas ordförande Annika Elias och Gunilla Rosendal, lönesättande chef inom Landstinget i Dalarna.

Tid och plats

Seminariet äger rum den 9 juni kl. 11.30 – 13.30 (seminariet startar kl 12.00) på plan 1 i Ledarnas lokaler på S:t Eriksgatan 26, vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi bjuder på en enklare lunch från kl. 11.30

Anmälan

Anmäl dig senast den 7 juni till jatack@ledarna.se

Uppge i anmälan eventuella allergier.


Datum: 2016-06-09 11:30 - 2016-06-09 13:30

Plats: S:t Eriksgatan 26, vid Fridhemsplan i Stockholm

Uppdaterat: 2016-06-20

I sociala medier

#ledarna
#almedalen
#chefialmedalen

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem