2012-02-21

Annika Elias: Jämställdhet på agendan året runt

Frågan om jämställdhet och mångfald är inget som hanteras en gång i månaden, det ska finnas med i varje moment. För mig är det en fråga om lönsamhet och affärsnytta.

Annika EliasOrden, som jag har satt upp på mitt kylskåp till uppmuntran och stöd en dålig jämställdhetsdag, yttrades av vd:n i ett riktigt stort svenskt bolag. För just så måste företag och förvaltningar se på frågan: att mångfald och jämställdhet är en grundläggande förutsättningför verksamhetens konkurrenskraft och utveckling.

Problemet är att jämställdhet är en fråga som bara poppar upp vid ett par tillfällen om året, i samband med 8 mars, eller när nya bolagsstyrelser ska väljas. Då förfasar vi oss gemensamt åt siffror som visar att i toppen på svenska företag sitter det fortfarande bara män och bland cheferna därunder är det nästan lika illa. Sedan faller frågan om jämställdhet i glömska och inget förändras.

Under tiden försvinner kompetenta och välutbildade kvinnor utomlands eller väljer helt enkelt bort chefskarriären. Den investering som både de själva och samhället har gjort i en gedigen utbildning kastas bort eller utnyttjas inte till fullo.

Först när alla företag och förvaltningar inser att det dagliga arbetet med jämställdhet är en hörnstolpe i kompetensförsörjningen, som säkerställer att man kan rekrytera de allra vassaste cheferna, kan Sverige uppnå full konkurrenskraft och effektivitet.


Annika Elias
Ordförande, Ledarna

Texten publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef, nr 2 februari 2012.

Uppdaterat: 2012-05-24

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem