2013-02-13

Löneskillnader inte längre tabu

Annika Elias, ordförande Ledarna

För de allra flesta är det självklart att du ska ha mer betalt om du gör ett bra jobb och tar på dig ett större ansvar, skriver Annika Elias, ordförande Ledarna.

Jag har många vänner som arbetar inom vårdsektorn. Det är svårt att hitta mer engagerade och lojala chefer än dem. Men de har en sak gemensamt: en ständig ilska mot arbetsgivaren över sin löneutveckling.

Det skiljer oftast bara några ynka tusenlappar i lön från det att de börjar sitt yrkesliv till dess de slutar som chefer och högspecialiserade tjänstemän. Och de flesta av dem har fått bättre lön enbart för att de bytt tjänst, inte för att de ansträngt sig och bidragit mer på jobbet.

För de allra flesta är det självklart att du ska ha mer betalt om du gör ett bra jobb och tar på dig ett större ansvar. Löneskillnader är inte längre tabu i Sverige utan accepteras om de är väl förankrade i verksamhetens lönepolicy och om lönesättningen präglas av transparens. En lönekarriär för individen bygger på att de som bidrar mest till verksamheten också får del av resultatet.

Sverige har en av Europas mest sammanpressade lönestrukturer. Problemet finns inte bara i offentlig sektor utan präglar hela den svenska arbetsmarknaden. Centrala avtal med individgarantier och procentpåslag styr lönebildningen, på tvärs mot människors värderingar.

Det är hög tid för en modern arbetsmarknad där lönen sätts av den närmaste chefen och lönekarriär är en realistisk möjlighet för de som vill satsa på jobbet!

Annika Elias
Annika Elias
Ordförande, Ledarna

Uppdaterat: 2013-02-13

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem