2013-11-22

Att ta makten över tiden i offentlig sektor

Kvalitetsmässan 2013

Över 300 besökare som inspirerades till att ta makten över tiden. Och en intensiv paneldiskussion om chefernas betydelse för att lyfta verksamheter i offentlig sektor. Det är i korthet Ledarna på Kvalitetsmässan 2013.

Annika Elias, ordförande Ledarna, öppningstalade på programdelen Chef OCH Ledare. I seminariet deltog också tidigare länspolismästare Carin Götblad och Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson.

Eva Norlander och Roger Andreasson från Ledarna inom Vård & Omsorg

I Ledarnas monter på mässgolvet diskuterade besökarna ledarskapsfrågor och medlemskapets möjligheter med bland andra Eva Norlander och Roger Andreasson (bilden) från branschföreningen Ledarna inom Vård och Omsorg.

En viktig fråga var hållbara chefer och vilka möjligheter som chefer och ledare faktiskt har att styra över sin tid.


Tips för att ta makten över tiden

I seminariet Makten över tiden ifrågasattes flera av våra mest vanliga ovanor som skapar stress och ineffektivitet. På scen fanns Saga Forsmark och Anki Udd, ledarskapsutvecklare på Ledarna, effektivitetskonsulten Mansur Köyluoglu och Micke Darmell, författare till boken "Uppkopplad eller avkopplad". Läs deras nio bästa tips för att ta makten över tiden

Seminariet "Makten över tiden
Saga Forsmark, Mansur Köyluoglu, Anki Udd och Micke Darmell

Några av besökarna på Kvalitetsmässan ger sina bästa tips för att ta makten över tiden


Så räddar cheferna offentlig sektor

Låt chefen vara chef

Offentlig sektor har en stor outnyttjad potential. Denna kan frigöras om välfärdens chefer får befogenheter att verkligen leda verksamheten. Det var utgångspunkten för seminariet ”Så räddar cheferna offentlig sektor”, som avslutade onsdagens program.

Ledarnas ordförande Annika Elias diskuterade tillsammans med Pär Eriksson, kommundirektör Eskilstuna, Mats Pilhem (V), kommunalråd Göteborg, och Lisa Björk, forskare på CHEFiOS som studerat villkoren för chefer i offentlig sektor.

Se hela seminariet på YouTube

Pressmeddelande: Sverige tappar 21 välfärdschefer om dagen

Debattartikel: Sluta peta i välfärdschefernas arbete


GötaPriset delades ut

På mässans första dag delades GötaPriset ut till Landstinget i Värmland och ABBA-projektet – för minskat krångel i vården. Projektet ska ge en enklare och effektivare process för patientanmälan och betalning. ABBA-projektet visar att det går att minska landstingets kostnader och samtidigt öka servicen för patienterna, skriver juryn i sin motivering.

Ledarna arrangerar GötaPriset tillsammans med bland andra Sveriges Kommuner och Landsting och Svenskt Näringsliv. Totalt hade 240 tävlande bidrag lämnats in.

Läs mer om GötaPriset

 

Ledarnas monter på Kvalitetsmässan 2013
Ledarnas monter på Kvalitetsmässan 2013. 

Uppdaterat: 2013-12-05Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem