2013-05-14

Galan jag allra helst vill slippa

Annika Elias, ordförande Ledarna

Sverige är en arbetsmarknad där det är svårare att bli börs-vd om du är kvinna än om du heter Anders, skriver Ledarnas ordförande Annika Elias.

Global chef för trading operations, vd, chef för logistik och försäljning, direktör för kundrelationer, global inköpschef. Företagen heter Volvo, Sandvik, SEB, mobiloperatören 3.

Vilka bilder stiger fram ur vårt inre? Välkammade herrar i medelåldern med slips och kostym?

En bild som nästan alltid stämmer, men som i några undantagsfall visar att det finns företag som vågar tänka utanför ramen och rekrytera den bästa kompetensen.

För bakom titlarna ovan döljer sig vinnarna i några av Ledarnas årliga rankning Framtidens kvinnliga ledare. De är alla kvinnor och unga.

Och bakom dessa toppnamn finns varje år ytterligare 74 kvinnor med cv:n som får det att svindla framför ögonen. Det är unga människor som med målmedvetenhet och engagemang skaffat sig gedigen utbildning, och dessutom ofta både studerat och arbetat utomlands för att skaffa sig internationell erfarenhet. Men som sedan i Sverige möts av en arbetsmarknad där det är svårare att bli börs-vd om du är kvinna än om du heter Anders.

Jämställdheten i Sverige går framåt, men med små, små steg. Allt fler kvinnor blir chefer på lägre nivå i företag och förvaltningar, men när vi tittar på toppbefattningarna har inte mycket hänt. Fortfarande innehas vd-posten i svenska bolag till nästan nittio procent av män och i företagens ledningsgrupper är det tunnsått med kvinnor.

Varje år i maj är det dags för FKL-galan. En gala jag helst skulle slippa gå på. Jag skulle vilja uppleva den dag då galan spelat ut sin roll och vi har ett arbetsliv där chefer rekryteras efter kompetens och inget annat.

Annika Elias
Annika Elias
Ordförande, Ledarna

 

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 5 maj 2013.

Uppdaterat: 2013-05-15

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem