2012-03-30

Kommentar till artikel på kollega.se

Den 29 mars publicerade tidningen Kollega på kollega.se en artikel med rubriken ”Sälj medlemskap i Ledarna - få öl och vin som belöning”.

Bakgrunden till artikeln är att ett callcenterföretag som jobbar med medlemsrekrytering för Ledarna har haft säljtävlingar där medarbetarna fått priser kopplade till resultat i form av alkohol. Vinsterna har bestått av exempelvis dvd:er, vin eller öl.

Ledarna har uppmanat ägaren att omedelbart upphöra med denna typ av belöning, vilket redan hade skett.

Artikeln beskriver också att företaget saknar kollektivavtal, vilket Ledarna känt till. Ledarnas förhållningssätt till leverantörer är att organisationen i första hand ska välja leverantörer med kollektivavtal, men att det inte är ett absolut krav. Ledarna verkar i möjligaste mån för att företagen tecknar kollektivavtal.

– Vi föredrar att våra leverantörer har kollektivavtal, men det är inte ett absolut krav. Det avgörande är vad leverantören kan prestera för Ledarna. Samtidigt är det viktigt för Ledarna att de anställda på företagen ska ha godtagbara och marknadsmässiga villkor, säger Per Hedelin, vd för Ledarna.

Av de callcenterföretag Ledarna anlitar är det i dagsläget ett av tre som har kollektivavtal. I det aktuella fallet med callcentret har företaget nu beslutat att teckna kollektivavtal.

Uppdaterat: 2012-05-24

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem