2012-07-06

Ledarna fick pris för hållbart evenemang

Under fredagen vann Ledarna priset ”Hållbart evenemang i Almedalen”, som delades ut för andra året i rad av SIS, Swedish Standards Institute. Ledarna får priset för sin ”Höjdargrill” som hölls den 4 juli i Almedalen.

Motiveringen:

”Det vinnande evenemanget i Almedalen 2012 kombinerar ett brett perspektiv på hållbarhet med noggrann omsorg om detaljer. Med ett varmt engagemang, tydligt fokus på lokala talanger och en konstnärlig touch visar Ledarnas Höjdargrill att hållbara chefer är framtiden.”

– Vi är jätteglada och stolta över priset, säger Jane Wallin, ledningskoordinator och Travel Manager på Ledarna, och en av projektledarna för Ledarnas deltagande under Almedalsveckan.

– Ledarna jobbar för att Sverige ska få hållbara chefer. Ledarnas Höjdargrill i Almedalen var en mötesplats för reflektion och återhämtning. Under kvällen serverades ekologisk, närproducerad, mat och dryck. Konstnären Peter Lindberg kreerade exklusiv rest-art, bland annat med hjälp av saker som gästerna bidrog med, och lokala artister stod för musikunderhållningen, berättar Jane Wallin.

SIS skriver på sin webbplats att de delar ut priset för att: ”hållbarhet är en viktig fråga och för att vi vill uppmärksamma ett evenemang som lyckats kombinera ett viktigt innehåll med ett inspirerande hållbarhetsarbete.”

Hållbarhet en av Ledarnas huvudfrågor

Hållbarhet är en av Ledarnas huvudfrågor och genomsyrar hela organisationens arbete. Sedan 2010, då Ledarnas kongress beslutade att sätta "hållbarhet" i fokus, har vi arbetat med att göra Ledarna till en allt mer hållbar organisation.

Ledarna arbetar också för att Sverige ska få hållbara chefer. En hållbar chef är den som långsiktigt vill och kan verka som chef. Läs mer i dokumenten till höger.

På fotot: Jane Wallin, ledningskoordinator och Travel Manager på Ledarna och en av projektledarna för Ledarnas deltagande under Almedalsveckan, med Peter Lindberg, konstnär som kreerade rest-art under Ledarnas Höjdargrill. Foto från SIS.

Uppdaterat: 2012-07-10

Film

Ledarnas höjdargrill 2012


Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem