2014-05-07

Se seminariet "När chefens chef fortfarande är en man"

Listor, rankningar och prisutdelningar – gör de verkligen någon skillnad? Lyssna på en spännande diskussion som hölls på Ledarna idag.

Se seminariet på YouTube

Ledarnas utmärkelse Framtidens kvinnliga ledare, Rättviseförmedlingens listor, Stiftelsen Allbrights vita och svarta lista, Veckans Affärers rankning av näringslivets mäktigaste kvinnor – antalet listor och utmärkelser ökar snabbare än jämställdheten och mångfalden på arbetslivets toppositioner.

Med nuvarande utvecklingstakt kommer det att dröja mer än ett halvsekel innan vi ser lika många kvinnor och män som vd:ar i Sverige. Så gör alla listor och prisutdelningar verkligen någon skillnad? Vad är nästa steg för en mer jämställd arbetsmarknad i allmänhet och chefsmarknad i synnerhet?


I diskussionen, som leddes av författaren och journalisten Tinni Ernsjöö Rappe, deltog Rättviseförmedlingens vd Sofia Embrén, stiftelsen Allbrights vd Amanda Lundeteg, Veckans Affärers chefredaktör Ulf Skarin, Ledarnas jämställdhetsexpert Ellen Landberg och ordförande Annika Elias.

Diskussionen inleddes med en kort presentation av Ledarnas årliga jämställdhetsbarometer, som kartlägger jämställdhetsutvecklingen bland chefer.

 

Uppdaterat: 2014-04-23

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem