2015-05-12

Se seminariet "Cheferna som försvann – eller så får vi fler kvinnor på toppen"

Hur kan vi skynda på utvecklingen mot en på allvar jämställd chefskår? Lyssna på ett spännande lunchseminarium som hölls på Ledarna den 12 maj.

Se seminariet på YouTube

Sociala medier: #fkl2015 #ledarna

Ledarna har i snart tio år listat Framtidens kvinnliga ledare – unga framgångsrika kvinnor som är chefer och ledare. De finns, men är fortfarande i minoritet.

För trots att allt fler kvinnor idag är chefer händer något på vägen mot de allra högsta positionerna. Ledarnas färska rapport visar att det dröjer ett halvsekel innan det blir jämställt bland Sveriges vd:ar. Varför försvinner kvinnorna med chefspotential och vad beror det på att de inte får eller vill ta plats på vd-stolarna och i styrelserummen?

I panelen på det här lunchsamtalet sitter Eliza Kücükaslan, utsedd till Framtidens kvinnliga ledare 2014, Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan i Stockholm och Annika Elias, ordförande, Ledarna. Samtalet leds av Camilla Wagner, jämställdhetsdebattör.

Årets lista över Framtidens kvinnliga ledare med 75 tongivande unga kvinnliga ledare publiceras senare under kvällen, den 12 maj. På lunchseminariet deltog ett flertal av de nominerade.

 

Uppdaterat: 2015-04-29

Ledarnas Jämställdhetsbarometer 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Dags att öppna dörrarna till de högsta chefsnivåerna

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem