2014-05-13

Eliza Kücükaslan är Framtidens kvinnliga ledare 2014

Eliza Kücükaslan, landschef i Ghana för Milvik (Bima), har korats till Framtidens kvinnliga ledare 2014 av Ledarna. För åttonde året i rad presenteras listan över Framtidens kvinnliga ledare – en lista över 75 tongivande kvinnliga ledare under 36 år. 

Syftet är att lyfta fram och synliggöra unga kvinnliga chefer.

Eliza Kücükaslan vinner titeln med motiveringen:

”Hon personifierar framtidens ledarskap. Med stark vilja och ännu starkare välvilja bygger hon ett företag med värdegrunden som kompass. Hon sprider också sitt ledarskap i ett land där människor är ovana vid att chefen ens vet vad de heter. Som vd för Milvik i Ghana inspirerar hon som ledare.”

– Det är obegripligt att det fortfarande finns folk som säger att det inte finns tillräckligt många kvinnor som vill bli chefer eller att det saknas kompetens, säger Eliza Kücükaslan.

Listan över Framtidens kvinnliga ledare tas fram för att modernisera synen på den svenska chefsmarknaden och visa på den potential som finns bland unga ledare.

En faktor som påverkar synen på vem som kan och vill bli chef är uttaget av föräldraledighet, där kvinnor fortfarande tar ut merparten av dagarna. Samtidigt uppger många manliga chefer att de vill ta ut mer föräldraledighet än vad de gör.

– I dag är jämställdhet en framgångsfaktor, att föräldraledigheten delas mer jämnt är en vinst för alla. Det gynnar arbetsgivaren och det gynnar arbetsplatsen i stort, säger Ellen Landberg, jämställdhetsexpert på Ledarna.

Galan arrangeras av Ledarna. För researcharbetet och kvalitetssäkring av listan ansvarar talangförsörjningsföretaget Nova Sverige.

Framtidens kvinnliga ledare i sociala medier: #fkl2014

Läs en intervju med Eliza Kücükaslan och se hela listan!


Eliza Kücükaslan, etta på listan, och tvåan Ulrika Lindwall, vd på Film2home.


Cindy Andersen, Business Area Manager på Ikea of Sweden, och trea på årets lista.


Framtidens kvinnliga ledare samlade på scenen under galan den 13 maj 2014.

Uppdaterat: 2014-05-13

Intervjuer och klipp från galakvällen!


Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem