2015-03-05

”Lönesamtal ska skapa glädje och motivation”

Annika Elias, ordförande Ledarna

Det är minst lika mycket upplevelsen av att man förstår varför lönen ser ut som den gör som är viktigt för den enskilde, skriver Annika Elias, ordförande Ledarna.

Den till synes eviga debatten om betyg i skolan rasar vidare. I vilken årskurs ska man börja med betyg, hur ska de utformas och inte minst hur ska de göras jämförbara och upplevas rättvisa?

Det är lätt att se parallellerna till diskussionen om löner och lönesättning. Vi vet att även om lönen i sig är jätteviktig för de allra flesta av oss – inte minst känns det så när man tittar i plånboken i januari och februari – så är det minst lika mycket upplevelsen av att man förstår varför lönen ser ut som den gör som är viktigt för den enskilde.

Ett lönesamtal ska inte resultera i en överraskning. Förhoppningsvis blir du nöjd och taggad att göra ännu bättre, men om förberedelserna har varit bra, lönekriterierna är väl kända och du har en kunskap om företagets aktuella situation, ska samtalet mellan dig och din chef vara ett kvitto på det du redan känner på dig.

För chefen handlar det om att plocka fram den lilla extra uppmuntran och utmaning som behövs för att medarbetaren ska vilja prestera ännu bättre. Givetvis med en relevant lönesättning utifrån mål och prestation, men också genom att sätta in lönen i ett större sammanhang.

En lönesättning är i mångt och mycket ett betyg. Och precis som betygen i skolan kan ett lönesamtal med rätt förutsättningar bli det som ger glädje och motivation till extra ansträngning.

Annika Elias
Annika Elias
Ordförande, Ledarna

Texten är också publicerad i Ledarnas medlemsinlaga i tidningen Chef nr 2, februari 2015.

Uppdaterat: 2015-02-25

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem