2015-10-01

Sju sätt att träna ledarskap i vardagen

Jörgen Kihlgren, ledarskapsutvecklare på Ledarna

Karriärexperten Jörgen Kihlgren delar med sig av sina bästa tips om hur vardagen kan fyllas med inspiration och kunskapspåfyllning, till exempel med hjälp av digitala kurser.

 1. Hitta luckorna
  En digital kurs gör du när och var du vill. Påbörja, pausa och utnyttja luckor här och där. Med rimliga mål och förväntningar kan du nå långt. Bestäm dig för att genomföra en av våra digitala kurser. Sätt bara ett rimligt slutdatum (förslagsvis inom en månad) så att det blir av. Varför inte börja med kursen "Planera din karriär" för att hitta dina främsta kompetenser, och gör en egen ledarprofil.

 2. Uppskatta det du gjort
  Att lyfta blicken i slutet av dagen behöver inte ta mer än fem minuter. Skriv ner tre saker du behöver göra imorgon och när du ändå är igång, tänk på tre saker du fått gjort idag. Repetera dagligen.

 3. Hitta en träningskompis
  Har du kollegor och vänner som också är medlemmar i Ledarna? Tillsammans kan ni sporra varandra och vara bollplank när ni löser uppgifter. Många kurser innehåller olika typer av reflektionsmoment där det kan vara värdefullt att diskutera med andra.

 4. Luncha med en ny kollega
  Vi pressas hela tiden att prestera, men varför inte krydda dagen med att luncha med en kollega du vanligtvis inte träffar så mycket? Det ger perspektiv och kan absolut leda till en och annan ny infallsvinkel.

 5. Gå grundkurs
  Är du helt ny som chef kan en digital kurs vara av värde. Vi har kurser där du får grundläggande tips om vad chefsrollen innebär. Men det går snabbt att avancera och alla har nytta av att öva på att sätta mål eller leda förändring.

 6. Byt miljö
  Du har säkert tänkt att "någon dag ska jag gå till det där caféet". Men det är lätt att det inte blir av. Utmana dig själv och gå dit på morgonen. Genom att starta upp dagen utanför kontoret är det lättare att öppna för reflektion. Det är kanske då du får tid att fortsätta en påbörjad digital kurs?

 7. Stanna världen för en stund
  Många chefer upplever att omvärlden förändras snabbt. Kraven på att förstå hållbarhetsfrågor eller kunna hantera komplexa förändringar kan stressa. Vi har digitala kurser som ger dig verktygen att navigera så att du också kan känna dig framtidssäkrad!

 

Uppdaterat: 2017-01-11

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem