Jag har tidigare anmält att jag har en månadsinkomst under 30 000 kronor för Ledarnas inkomstförsäkring (basförsäkringen). Behöver jag ändra det?

Uppdaterat: 2017-03-01

Fråga:

Jag har tidigare anmält att jag har en månadsinkomst under 30 000 kronor för Ledarnas inkomstförsäkring (basförsäkringen). Behöver jag ändra det?

Svar:

Om du tjänar mer än så  bör du byta inkomstintervall i Ledarnas inkomstförsäkring (basförsäkring).

I ditt medlemskap i Ledarna ingår en inkomstförsäkring vid ofrivillig arbetslöshet (basförsäkringen). Fram till 1 juli 2014 fanns flera inkomstintervall att välja mellan. Du valde att försäkra en inkomst upp till 30 000 kronor per månad.

Om du tjänar mer än 30 000 kronor per månad, bör du byta till det inkomstintervall i basförsäkring som majoriteten av Ledarnas medlemmar numera omfattas av.  

Från februari i år är högsta ersättningen i Ledarnas inkomstförsäkring upp till 80 procent av en månadsinkomst på högst 80 000 kronor. Basförsäkringen ger ekonomisk trygghet vid ofrivillig arbetslöshet upp till 100 dagar.

På www.bliwa.se/ledarna  under fliken "Byt inkomstintervall i basförsäkringen" kan du enkelt byta ditt inkomstintervall. Här hittar du även de fullständiga försäkringsvillkoren och mer information.Du kan även ändra inkomstintervall genom att logga in på ledarna.se och gå in under rubriken "Försäkringar" på Min sida. 

Har du några frågor kontaktar du vår kundtjänst hos  Bliwa på 08 – 696 22 70 eller ledarna@bliwa.se

När du väljer att byta inkomstintervall börjar du betala den ordinarie medlemsavgiften till Ledarna. Den är 20 kronor högre per månad än vad du betalar idag.  

Mera om

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem