2010-12-06

Utvecklas som chef och företrädare

Att ständigt lära sig mer, vara uppdaterad och diskutera chefsfrågor. För Jenny de Raadt, företrädare och enhetschef inom Vård & bildning i Uppsala kommun, är kompetensutveckling en betydelsefull del av uppdraget – och chefskapet.

Jenny de Raadt har en bakgrund som kurator inom skolan. Sedan snart fyra år tillbaka har hon arbetat som enhetschef inom Uppsala kommun. I dag är hon chef över ett trettiotal medarbetare på två korttidsboenden för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

När Jenny de Raadt var kurator var hon med och drev ett lyckat utvecklingsprojekt och fick då mersmak för att jobba med projektledning.

– Jag upptäckte hur spännande och roligt det var att jobba med verksamhetsutveckling, visioner och mål. Det ledde till att jag började kolla efter jobb som innebar mer av det, det vill säga chefsjobb, berättar hon.

Certifierad företrädare

I rollen som företrädare är Jenny de Raadt ganska ny. I somras genomförde hon den grundläggande utbildningen "Certifierad företrädare".

– Det är intressant att vara företrädare, och jag trivs jättebra. Det känns väldigt bra att kunna representera Ledarnas medlemmar, berättar hon.
Jenny de Raadt har också blivit invald i föreningsrådet för Ledarnas enskilda chefsförening.

– Att jag är företrädare och med i föreningsrådet innebär att jag hela tiden håller mig uppdaterad, träffar andra chefer och får tillfälle att diskutera chefsfrågor. Vi bollar idéer och tankar. Det är väldigt givande.

Går på kurser

Förutom certifieringsutbildningen på webben har Jenny de Raadt också gått på ett flertal av Ledarnas kurser.

– Utbildningarna tillsammans med materialet på Ledarnas webbplats ger mig stöd i min roll som företrädare, berättar hon.

Jenny de Raadt har gått introduktionsutbildningen för företrädare, och nyligen gick hon den första delen av utbildningen "Vässa förhandlingskunskapen".

– Under utbildningsdagen var det högt i tak. Vi hade diskussionsgrupper, praktiska övningar och rollspel – det var ett roligt sätt att lära sig MBL. Att lära sig arbetsrätt och lagtext blir lätt tråkigt annars, om man ska traggla det för sig själv. Nu fick vi tillsammans diskutera och resonera kring hur det fungerade.

Hon betonar vikten av att vara väl förberedd inför förhandlingar.

– När man väl sitter i en förhandlingssituation kan det bli väldigt intensivt och pressat. För att kunna göra ett så bra jobb som möjligt för medlemmarna är det viktigt att behålla kontrollen och att inte bli irriterad eller förbannad.

Dubbel roll

Jenny de Raadt ser flera fördelar med att vara både chef och företrädare.

– Jag blir duktig på att förhandla – både ur ett arbetstagarperspektiv och ur ett arbetsgivarperspektiv. Kunskapen om förhandling har jag ju med mig oavsett roll.

Jenny de Raadt betonar också att hon som företrädare har bra möjligheter att, i samverkan och i dialog med arbetsgivaren, se till att föra fram medlemmarnas åsikter.

– Men som alltid när man har dubbla roller kan man hamna i dilemman. Som chef och företrädare gäller det att kunna uppmärksamma och bedöma vilken roll man har i varje given situation. Vilken hatt har jag på mig nu? Men jag tycker att det fungerar bra, och ser mest fördelar med den dubbla rollen, säger hon avslutningsvis.

Två tips från Jenny de Raadt till andra företrädare:

Lyssna på medlemmarna!
– Som företrädare är du ju till för medlemmarna. Det är viktigt att du hittar forum för dialog med medlemmarna.Gå på Ledarnas utbildningar
– Där kan du knyta kontakter med andra företrädare, och få tips och idéer. Du ökar också din kompetens som chef.

Text: Uppdaterat: 2012-05-23

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem