2013-02-07

Hållbarhet

Alla seriösa och långsiktiga verksamheter och chefer försöker så klart bidra till samhällets hållbara utveckling. För att kunna bidra så mycket som möjligt behöver man förstå "hållbarhet" och därmed hållbart ledarskap. Inte så lätt, därför: hur definierar LEDARNA vad ett hållbart samhälle och chefskap är?

Min erfarenhet är att många chefer förstår sin roll i delar av hållbar utveckling (som definierat i t ex ISO 26000 och inom "CSR"): framförallt arbetsmiljö, arbetsrätt, ekonomi, rekrytering, planering, utveckling, i allt mer inom mångfald. Andra hållbarhetsområden som det ofta saknas kompetens / ansvarskänsla inom är, särskilt vid handel/kommunikation med andra länder: anti-korruption, miljö, mänskliga rättigheter, intressentdialog, hållbarhetsredovisning och i viss mån konsumenträtt.

LEDARNA gör ett kanon-jobb genom relevanta chefs-guider inom vissa områden men det saknas flera guider och utbildningar för att man ska kunna tala om ett strukturerat helhetsbidrag till hållbar utveckling och hållbart ledarskap - något som Sverige och LEDARNA skulle kunna bli världsbäst på!

Staffan

Uppdaterat: 2013-02-18

För att kunna kommentera måste du logga in


Kommentarer

Inga kommentarer

Påverka Ledarna

Jag vill bli medlem i Ledarna!

Bli medlem